Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

FOO de jó slágerek egy lemezen!

Foo Fighters - FOO de jó slágerek egy lemezen!

2009. november 2-án érkezik a Foo Fighters Greatest Hits, két vadiúj dallal! 15 év, 6 platina album és ugyanennyi Grammy-díjjal a hátuk mögött (nem beszélve teltházas koncertjeikrol a Wembley Stadionban, a Madison Square Gardenben és az L.A. Forumban) a Foo Fighters hamarosan újabb mérföldkohöz érkezik az amerikai rock istenségekké való felemelkedésük útján.

A csapat 2009 novemberében megjelenteti történetének legelső válogatás lemezét, legnagyobb slágereivel, az "ötletesen" csak Foo Fighters Greatest Hits-nek keresztelt albumon.

Ahogy mindig is, Dave Grohl (ének, gitár), Taylor Hawkins (dob, ének), Nate Mendel (basszus) és Chris Shiflett (gitár) nem elégedett meg egyszerűen azzal, hogy összeválogassa legnagyobb nemzetközi slágereit, amelyek platinalemezekkel és aranyszobrocskákkal halmozták el a bandát, valamint arénákat és stadionokat töltöttek meg világszerte: a Foo Figters Greatest Hits két vadonatúj dalt is tartalmaz majd, az új rádiós kislemezdalt, a "Wheels"-t - mely Obama elnök július 4-i barbekjúján hangzott el először élőben a Fehér Házban, a katonai hősök tiszteletére - illetve a "Word Forward". Mindkét dalt kizárólag erre a válogatásra készítette a csapat saját, legendás 606-os stúdiójában, Butch Vig producer közreműködésével. Az új dalok önmagukban is megállják a sarat, de az olyan Grammy nyertes dalok, mint a "The Pretender", az "All My Life" és a "Learn To Fly", valamint az állandó Foo kedvencek, mint a "Best Of You", a "Times Like These", a "My Hero" és az "Everlong" tovább erősítik a dallistát, jól körülhatárolhatóvá téve a Foo Figters kiváló zenei termését napjainkig.

Azoknak, akik esetleg nem járatosak a rockandroll-ban, a Foo Fighters 1995-ben debütált azonos című albumával. A csapat második lemeze, a dupla-platina "The Colour & The Shape" eredetileg 1997-ben jelent meg, de azóta már megérte 10. évfordulós deluxe újrakiadását is. A harmadik és negyedik Foo album, a "There Is Nothing Left To Lose" (1999) és a "One By One" (2002) egymás után megnyerte a Legjobb Rock Albumnak járó Grammy-díjat. 2005-ben, a Foo Fighters 10 éves fennállását ünnepelte a két lemezes "In Your Honor" című albummal, melyet a hangulatos, 2006-os akusztikusan kibővített színházi turné követett, amelyet a "Sing + Bones" albumon és DVD-n örökítettek meg. A legutóbbi Foo stúdió album, az "Echoes, Silence, Patience & Grace" 2007-ben látott napvilágot, és egyből be is állította a brit iTunes első heti eladási rekordját, valamint elhozta a Foo Fighters harmadik Legjobb Rock Albumnak járó Grammy-díját, mely összességében már a hatodik Grammyjük volt. Az ESP&G-t kísérő turnéjukon a csapat legnagyobb nézőközönségével találta szembe magát a két éjszakás londoni Wembley Stadion beli koncertjeik alkalmával, melyen összesen 165.000 rajongó vett részt, megdöntve a koncerthelyszín két estés látogatói rekordját - ezt az eseményt a 18 dalos Foo Fighters: Live At Wembley Stadium DVD teszi mindörökre halhatatlanná.

A mostanra történelmi jelentoségű Wembley show-k alkalmával Dave Grohl megkérdezte a tömeget: "How did this band get so f***ing big?" A Foo Fighters Greatest Hits választ ad majd erre is!

Gab

2009. 11. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 09. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

FOO de jó slágerek egy lemezen! cikk képei
Foo Fighters - FOO de jó slágerek egy lemezen!