Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A legjobbra várva

Mercury Music Prize - A legjobbra várva

Ma este Londonban kiderül, kié az elmúlt egy év legjobb brit (angol, ír, skót) nagylemeze. Az előadója Barclaycard Mercury Prize-ban részesül. A díjat 1992-ben alapították. A nagy szakmai presztízst jelentő győzelem mellé húszezer font is jár.

A zenei szakemberekből álló zsűri júliusban nevezte meg azt a tucatnyi albumot, amely közül kikerül az elmúlt egy év legjobbja – ebben is ők döntenek. A William Hill Fogadóiroda szerint a tizenkét énekes és zenekar közül öt indul eséllyel: Bat for Lashes, a Florence + the Machine, a Glasvegas, a Kasabian és a La Roux számít favoritnak.

A díj odaítélése piaci sikertől független. Az elmúlt évek négy győztese az indie együttesek táborából került ki. 2004-ben a Franz Ferdinand (a Franz Ferdinand című nagylemezével), 2006-ban az Arctic Monkeys (Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not), 2007-ben a Klaxons (Myths of the Near Future) diadalmaskodott, tavaly pedig a manchesteri Elbow nyerte el a rangos kitüntetést a The Seldom Seen Kid című albumával. A 2005-ös gálán óriási meglepetés született: a végsőkig favorizált Kaiser Chiefs helyett a második legesélytelenebbnek tartott Antony and the Johnsons vitte el a pálmát az I Am a Bird Now című korongjával. (Új Szó)

Puha József

2009. 09. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 09. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A legjobbra várva cikk képei
Mercury Music Prize - A legjobbra várva