Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után!

Alice in Chains - Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után!

Elton John is szerepel az új, sokak által várt Alice In Chains lemezen, ami 2009. szeptember 29-én érkezik Black Gives Way To Blue címmel. A címadó dalban nem más zongorázik, mint Elton John!

Az elsőre kissé furcsának tűnő ötletet - már ami Elton vendégszereplését illeti - a zenekar egyik barátja dobta be és miután Elton meghallgatta a dalt, örömmel mondott igent a felkérésre. Elton John régóta tisztelője a zenekar munkásságának, és a banda elmondása szerint is óriási érzés volt, ahogy a zenei vázlat Elton keze alatt megtöltődött tartalommal, érzelemmel.

Alice in Chains - Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után!

A zenekar a "Black Gives Way To Blue" című számot néhai énekesüknek, a legendás Layne Staleynek ajánlja. Az album első kislemezes dala a Check My Brain.

Legutóbbi lemezük óta több, mint tíz év telt el, nem csoda hát, ha az egész világ várja az új korongot, melyet a banda Nick Raskulinecz (Rush, Foo Fighters) producerrel vett fel Hollywoodban.

Az Alice In Chains fennállása óta számos Grammy jelölést söpört be, a zenekar eddigi pályafutása alatt több mint 30 millió albumot adott el, amellyel a Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden mellett a műfaj egyik legsikeresebb és legelismertebb bandájává váltak. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Man In The Box, No Excuses, Love Hate Love, Rooster, Down In A Hole vagy a Grind.

A gitáros/énekes Jerry Cantrell, a dobos Sean Kinney és basszgitáros Mike Inez alkotta csapat 2005-ben alakult újjá az indonéziai tsunami áldozatokért rendezett segélykoncertre, majd az ezt követő évben az új énekes/gitárossal William DuVall turnéra indultak.

A lemez megjelenése mellett a másik jó hír, hogy a zenekart élőben is láthatjuk 2009. november 27-én a Petőfi Csarnokban. Reméljük nem arra a sorsra jut ez a fellépésük, mint a 2006-os nyári buli, amit két nappal az esemény előtt mondtak le a szervezők.

Alice In Chains: Black Gives Way To Blue

1. All Secrets Known
2. Check My Brain
3. Last Of My Kind
4. Your Decision
5. A Looking In View
6. When The Sun Rose Again
7. Acid Bubble
8. Lessons Learned
9. Take Her Out
10. Private Hell
11. Black Gives Way To Blue

Gab

2009. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után! cikk képei
Alice in Chains - Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után!Alice in Chains - Alice In Chains koncert és új lemez 10 év után!