Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jacko - A Tribute to Michael Jackson

Michael Jackson - Jacko - A Tribute to Michael Jackson

Egy amerikai show a legenda eredeti táncosaival és zenészeivel! A Big German Tour 2009 decemberében kezdődik, a következő állomásai 2010 januárban pedig azonnal Szeged, Budapest, Győr és Veszprém lesznek!

Százmilliók siratták Michael Jacksont világszerte, akik számára szenzációs hír, hogy újra átélhetik imádott kedvencük előadását, érezhetik az energiáját és vele énekelhetik minden idők legnagyobb slágereit! A Jacko című show zenészei és szereplői természetesen nem tudják feltámasztani a pop ikont, de a szellemét és koncertjeinek hangulatát velük újra átélhetjük!

A Jacko – A Tribute to Michael Jackson címmel világszerte szenzációs sikerrel futó show műsor Michael Jackson nagysága előtt hivatott tisztelegni. A színpadon valójában a legendás Bad Tour és Dangerous Tour elevenedik meg. Az előbbi 1987 szeptemberében indult Tokióban és Los Angelesben másfél év múlva fejeződött be, amely idő alatt négy földrészen összesen 120 előadást élt meg. Az utóbbi 1992 júniusában kezdődött a Müncheni Olimpiai Stadionban.

A show estéjén olyan slágereket hallhatunk majd az első másfél órában, mint a Beat It, a Bad, a Man In The Mirror, a Billy Jean, a Thriller, a Remember The Time, a Black Or White vagy a Human Nature. A show második része Michael életének azt az időszakát idézi, amikor a Jackson 5 tagja volt, ezen kívül pedig a Thriller és az Off The Walls albumok legismertebb dalai hangzanak el.

A koncerten Danny Ware-t láthatjuk Jacksonként, aki az elmúlt tizennégy év során is sokszor "helyettesítette" és megszemélyesítette a sztárt. A hasonlóság ezért szinte hátborzongatóan meghökkentő!
Danny végigturnézta a világ legnagyobb koncerthelyszíneit, ahol a '80-as évek Jaksonjaként emlegették, nem véletlenül: sok szempontból a legenda akkori korszakát idézi a zenéje, az előadásmódja, a mozgása és az énekstílusa. Az utóbbi az, aminek talán a leginkább köszönheti kiugró sikerét, hiszen a hangja szinte a megszólalásig olyan, mint a poplegendáé volt. Mindebben részt vesz Jackson két háttérvokalistája és négy hangszeres zenésze, valamint egykori koreugráfusa és négy táncosa, akik közül Sebastian Garcia és Chris Granitz részesei voltak Michael Good-bye-tour-jának. A sztár jellegzetes mozdulatait náluk jobban senki nem tudná előadni, hiszen valaha magával Jacksonnal gyakorolták és dolgozták ki.

A nézők egy valódi, élő koncert részesei lehetnek, hiszen Danny élőben énekli végig a show-t, amelybe belevonja a rajongókat, akik így aktív résztvevői lehetnek ennek a varázslatos világnak. A másfél óra minden egyes percében valami egyedülálló dolog történik, az estét a látvány, az óriáskivetítők, a fény és a pirotechnika, a hangzás, a jelmezek teszik teljessé, ami nemcsak a Michael Jackson rajongók számára nyújt egyedülálló élményt.

A show alapötlete egyébként Jerry Greenbergnek köszönhető, aki 1970-ben, harminckét évesen minden idők legfiatalabb lemezkiadó igazgatója lett az Atlantic Recordsnál. Az évek során olyan zenekarokkal kötött szerződést, mint az ABBA, a Foreigner, a Genesis, de dolgozott a Led Zeppelinnel, az AC/DC-vel, a Rolling Stones-szal és természetesen Michael Jacksonnal. Greenberg 1993 és 2000 között Jackson lemezkiadóját, a MJJ Music-ot igazgatta. Mint a sztár igazi nagy rajongója és ismerője hamarosan megjelentet egy könyvet is Michael Jacksonról, de addig is úgy érzi, hogy azzal tudja leginkább barátja legendáját életben tartani, ha a világ legnagyobb színpadain fellépő olyan művészek munkáját segíti, akik a leghitelesebben keltik életre Michael Jackson egyedülálló dalait és koncertjeit.

A show magyarországi helyszínei:

Szeged, Városi Sportcsarnok
2010. január 15. 20h

Budapest, SYMA Csarnok
2010. január 16. 20h
2010. január 17. 20h

Győr, Egyetemi Csarnok
2010. január 18. 20h

Veszprém, Aréna
2010. január 19. 20h

További részletek hamarosan.

Gab

2009. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 10. 19. 13:53
bittos ott lszek B.pesten

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jacko - A Tribute to Michael Jackson cikk képei
Michael Jackson - Jacko - A Tribute to Michael Jackson