Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zsinóron lógó cicababák

Sugababes - Zsinóron lógó cicababák

A brit slágerlistákat összegző, évente megjelenő British Hit Singles & Albums című könyv szerint az új évezred eddigi legsikeresebb hazai női előadói a Sugababes-lányok. Az állítás azonban a valóságban nem állja meg a helyét. A 2000-ben befutott trióból ugyanis ma már senki sem tagja a formációnak. Az utolsó alapítót múlt hétfőn rúgták ki. Most ezzel a hírrel és egy pocsék dallal szerepelnek a reflektorfényben.

2001 őszén Siobhán Donaghy helyét az Atomic Kittenben megismert Heidi Range vette át. Mutya Buena utóda 2005 karácsonya előtt Amelle Berrabah lett. Mindkettőjüket kirúgták! Csak Keisha Buchanan maradt az alapítók közül. Mostanáig.

Újabb viharfelhők
Szeptember elején arról érkeztek hírek, hogy ezúttal Amelle talpára kötnek útilaput, mert elmérgesedett a viszonya Keishával. „Kezdetektől utál. Pokollá tette az életemet, amit sosem bocsátok meg neki” – nyilatkozta a menesztés hírébe hozott énekesnő. Tinchy Stryder augusztusban egy hétig vezette a brit kislemezlistát az Amelle közreműködésével készült Never Leave You című felvétellel. A lányok kapcsolata állítólag ezután vált menthetetlenné. „Amelle fél Keishától. A dal megjelenése óta folyamatosan kritizálja, inzultálja. Nem szeretne kiválni a formációból, de a problémát muszáj megoldani” – mondta egyik ismerőse.

Váratlan fordulat
Az előzetes hírekkel ellentétben nem Amelle, hanem Keisha volt kénytelen elhagyni a triót. A kiválás híre egy hete, hétfő este jelent meg a Sugababes weboldalán és a Twitteren. „Kedves barátaim, szomorúan közlöm, hogy már nem vagyok a Sugababes tagja. Szeretném leszögezni, hogy mindig is támogattam a lányokat, és ők is engem. Mások döntöttek a távozásomról, de nem a viták miatt kellett mennem. Mostantól a szólókarrieremre koncentrálok” – állt a közleményben. Úgy tűnik, az információk nem a valóságot tükrözik…

Villámgyors döntés
Pillanatok alatt szerződtették Keisha utódját, ami jelzi, hogy a háttérben már korábban elindult a menesztés folyamata. Jade Ewen érkezett a helyére. Az énekes-színésznő tagja volt a komoly siker nélkül feloszlott Trinity Stone csapatnak, színdarabban is szerepelt, egyebek között Az oroszlánkirályban a londoni West Enden. Mifelénk az idei Eurovíziós Dalfesztiválról ismert, ő képviselte a szigetországot Moszkvában az összeurópai seregszemlén. Az It’s My Time című felvétellel, Andrew Lloyd Webber és Diane Warren szerzeményével az előkelő ötödik helyen végzett. A Sugababesbe szerződtetése meglepetés, a 22. életévében járó lány ugyanis reményteli karrier előtt állt, de a trió tagjaként beskatulyázza magát.

Meseszép siker
A Sugababes 2000 szeptemberében debütált a brit kislemezlistán az Overload című dallal. Már az első hazai listavezetőjével, a Freak Like Me cíművel – Adina Howard 1995-ös slágerének átdolgozásával – zenetörténelmet írt 2002 áprilisában: az átlagéletkort tekintve a trió lett a legfiatalabb, lányokból álló listát vezető együttes Nagy-Britanniában. Eddig huszonnégy kislemezzel szerepelt a brit összesítés negyvenes mezőnyében, közülük tizenhat bejutott az első tízbe, hat listavezető volt.

A folytatás
A trió hetedik, Sweet 7 című stúdióalbumának megjelenését november 23-ra tervezték. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a tagcsere miatt tolódna a kiadás. A korongot a brit lista második helyéig jutó Get Sexy című szerzeménnyel harangozták be (természetesen még Keisha énekel benne), amely a Right Said Fred 1991-es I’m Too Sexy című slágerének átdolgozása, és a lányok – minden kétséget kizáróan – eddigi leggyengébb felvétele. (Új Szó)

Puha József

2009. 09. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 09. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 09. 30. 16:34
Szeintem meg a legjobb számuk!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2009. 09. 30. 18:58
Szerintem is az egyik legjobb számuk!! De még mindig a Push The Button a number 1.
Vendég 2009. 09. 30. 19:00
Szerintem is az egyik legjobb számuk!! De még mindig a Push The Button a number 1.
Vendég 2009. 09. 30. 19:50
a legjobb számuk!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Zsinóron lógó cicababák cikk képei
Sugababes - Zsinóron lógó cicababák