Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Csodaszekerek Gibbons garázsából – ZZ Top-verdák

ZZ Top - Csodaszekerek Gibbons garázsából – ZZ Top-verdák

Egy valamirevaló rocksztár nem elégedhet meg a groupie-k és a hotelszobák sablonos összezúzásával, szinte kötelező pofás kis járműparkot tartania. A világ egyik legegyedibb és leghíresebb ilyen gyűjteménye a Szingapúri Nagydíjon is megjelent ZZ Top és azon belül is Billy Gibbons tulajdonában van, aki szinte az autók nevein keresztül tanult meg beszélni.

Hangos zene, hangos csajok, nyers benzingőz, a horizontot elhomályosító tűzforró motorpörgés és persze tökéletes fényezés. Ha valaki Texasból indul blues-rock-bandájával világhódító útra, ezek nem hiányozhatnak az imidzsből. Ám amíg ma pr-osok tucatjai dolgoznak egy új zenekar arculatának megtervezésén, a nagy öregek még maguktól húzták zenéjük közelébe az elmaradhatatlan kellékeket.

A ZZ Top érdemei ezen a téren is vitathatatlanok, hiszen olyan egyedileg átalakított járműveket hoztak a köztudatba, melyek nemcsak a rajongókat kápráztatták el klipről klipre, és váltak kultikus szimbólummá, hanem az autósvilág megszállottjait is közelebb hozták a zenéhez.

Világszerte autósmagazinok százai tapadtak rá a nyolcvanas években felbukkanó Eliminatorre, a Pontiac limuzinra, a babakék Slampalára és a Vissza a jövőbe DeLorean DMC-jét is lepipáló CAdZZillára is. A gyűjtemény nagy része Billy Gibbons garázsából gördült a kamerák elé, és még maga sem tudja, hány csodaverda van a tulajdonában.

2009. 10. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 10. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Csodaszekerek Gibbons garázsából – ZZ Top-verdák cikk képei
ZZ Top - Csodaszekerek Gibbons garázsából – ZZ Top-verdák