Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jamie Winchester első szólóalbuma a boltokban

Jamie Winchester - Jamie Winchester első szólóalbuma a boltokban

Jamie Winchester húsz évig élvonalbeli magyarországi projektek (Baba Yaga, Boom Boom, Tátrai Band, Koncz Zsuzsa, Ákos, Jamie-Robi) meghatározó egyénisége volt a háttérben, most azonban elérkezettnek látta az időt, hogy formabontó „protest rock“ szólóalbummal jelentkezzen.

Jamie Winchester egyedüli szerzőként jegyzi The Cracks are Showing (Látszanak a repedések) című izgalmas, eklektikus XXI. századi rocklemezt, amely már kapható.

„Nagyon termékeny volt az elmúlt nyolc évem, amikor Hrutka Róberttel játszottam együtt. Sikeresek voltunk, mégis éreztem, eljött a váltás ideje, és más irányba kell lépnem. Megértett bennem egy szólóalbum elkészítésének gondolata, logikus és természetes lépésnek tűnt, hogy készítsek egy önálló lemezt” - mondta az északír születésű 39 éves énekes, gitáros, zeneszerző, Jamie Winchester. „Sohasem zavart, hogy az elmúlt években sokan háttéremberként tartották nyilván. Nekem mindig csak egyetlen szempont létezett: a zene szeretete. Most sem célom, hogy kizárólag egy dologgal foglalkozzam, mindig is kerestem az új irányokat, az új kihívásokat. Sőt, nem is érezném magam jól, ha csak egy projektre kellene koncentrálnom”- mondta a zenész.

A lemez Jamie és Moldvai Márk (ex-Neo, Mitsoura) közös munkája. Mint azt a művész elmondta: Moldvai Márkkal végighallgatták a dalkezdeményeket és kiválogatták a legjobb 13-at, majd hagyták, hogy a dalok önmagukat formálják, ehhez igazították a hangszerelést. A The Cracks are Showing című bemutatkozó album hangzását tekintve a Jamie Winchestertől megszokott élőhangszer-centrikus-, és a Moldvai Márktól ismert elektronikus világ keveréke. A különböző hangszerek, hangok és effektek organikusan illeszkednek egymáshoz, úgy, hogy a dalok mondanivalója kerüljön fókuszba.
Az album rendkívül sokszínű és formabontó lett, ugyanakkor a főhős eddigi húszéves pályafutásának hangzásvilága is érezhető a lemezen.

Jamie Winchester és zenekara a koncerteken az új lemez dalait játssza, mindössze három dalt vettek fel a repertoárba a Jamie-Robi korszak slágereiől. A négytagú bandában a Jamie mellett maradt a Jamie-Robi zenekar összeszokott ritmusszekciója, Giret Gábor basszusgitáros és Kottler Ákos dobos. Az új gitáros, Pásztor Sámuel (Simi) az Anna and the Barbiesból érkezett. A zenekart a rajongók havonta egyszer garantáltan hallhatják Budapesten, méghozzá a bejáratott helyszínen, a Gödör Klubban. A zenészek emellett járják az országot az új albummal. Jamie fellép a Tátrai Tibor gitáros bandájával, a Magyar Atommal, és állandó közreműködő a Quimby-ből ismert Balanyi Szilárd koncertjein is.

2009. 10. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 10. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 10. 06. 18:08
Kend a hajadra! ;-P
Vendég 2009. 10. 06. 18:24
De miért "Dzsimi Wincseszter"!?? Hangos a "konzerv"!? Vagy még "B." mellé is bemenne egy fél órára (most)? Úgy tudom, mint tűz és víz, úgy csípik egymást? ;-) ;-P
Vendég 2009. 10. 06. 18:27
Járt benn ma... ;-P
Vendég 2009. 10. 07. 5:38
;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Jamie Winchester első szólóalbuma a boltokban cikk képei
Jamie Winchester - Jamie Winchester első szólóalbuma a boltokban