Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bob Dylan ünnepi korongja

Bob Dylan - Bob Dylan ünnepi korongja

Bob Dylan egy vadonatúj, karácsonyi albummal jelentkezik "Christmas In The Heart" címmel. A művész a lemez amerikai eladásaiból származó teljes jogdíját felajánlotta a Feeding America (http://feedingamerica.org) szervezetnek, melynek köszönhetően több mint 4 millió étkezést tudnak nyújtani több mint 1,4 millió rászoruló embernek Amerikában az idei karácsonyi szezon alkalmával. Bob Dylan az összes jövőbeni jogdíját is felajánlotta ennek a szervezetnek, amely ebből a lemezből folyik majd be.

Ezen felül a művész két nemzetközi jótékonysági szervezettel is társult, hogy az ünnepek alatt ételt nyújtsanak további sok millió rászoruló embernek az Egyesült Királyságban és a fejlődő világban, és a "Christmas In The Heart" című albumának eladásából származó összes idei és jövőbeni nemzetközi jogdíját ennek a két szervezetnek ajánlotta föl.

"Tragédia, hogy egyedül Amerikában több mint 35 millió ember - köztük 12 millió gyermek - gyakran úgy megy aludni, hogy éhes, és úgy kel fel minden reggel, hogy nem tudja biztosan, honnan kapja majd a következő adag ételt. Abban a reményben csatlakozom ezekhez a jó emberekhez a Feeding Americanál, hogy erőfeszítéseinknek köszönhetően biztosíthatják az étel ellátást a rászorulóknak az idei ünnepek alkalmával." - nyilatkozta Dylan.

Bob Dylan - Bob Dylan ünnepi korongja

A Christmas In The Heart Bob Dylan 47. albuma lesz, és a világszerte sikeres idei "Together Through Life" című albumot követi. Az albumon Dylan olyan dalokat ad elő, mint a "Here Comes Santa Claus", "Winter Wonderland", "Little Drummer Boy" és a "Must Be Santa."

Dylan 2008-ban egy rendkívüli Pulitzer díjat is kapott "mélyreható befolyásáért a pop zenére és az amerikai kultúrára, melyet rendkívüli költői erejének lírai kompozíciói jellemzik". 1997-ben megkapta a Kennedy Center Honors elismerését, 1990-ben a francia "Commandeur des Arts et des Lettres" elismerést, 2000-ben a svéd Polar Music Awardot, és még számos más díjjal is büszkélkedhet.

2009. 10. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 10. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bob Dylan ünnepi korongja cikk képei
Bob Dylan - Bob Dylan ünnepi korongjaBob Dylan - Bob Dylan ünnepi korongja