Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vintage gitár találkozó és Gary Moore koncert

Gary Moore - Vintage gitár találkozó és Gary Moore koncert

Napjaink egyik gitáróriása, Gary Moore pályafutása során először lép fel Budapesten! A rendezvény méltó módon kívánja megünnepelni minden hangszeres zene alapját, a gitárt és a gitármuzsikát. A koncertek mellett az érdeklődők egy helyen soha nem látott gitárritkaságok találkozója igyekszik majd az érdeklődőket a helyszínre csábítani.

A '60-as évek vége óta alkotó, észak-ír születésű gitáros pályafutása irigylésre méltó. A Skid Row, a Colosseum II és a Thin Lizzy zenekarok mellett szólópályafutását párhuzamosan építette. Első nagy sikere az 1979-ben a listákra került "Parisienne Walkways" volt, mely azóta is azon melódiák közé tartozik, mely szinte kihagyhatatlan élő fellépési alkalmával, de magát valamire tartó rádióállomás sem üzemel akár e dal, akár egy későbbi sláger a „The Loner” nélkül. A főleg technikai képességei miatt magasztalt gitáros, dallamvilágával is maga mellé állította a közönséget és a szakmát. Lemezei, koncertjei mára a szélesebb tömegeket érik el, a zenei és gitáros szaklapok pedig elképzelhetetlenek nélküle. A '80-as években az egyik legnagyobb hatású rockgitárosként halmozta slágereit, majd visszatérve a blues-rochoz pályafutását és magát a műfajt is nagyban meghatározó „Still Got The Blues”-al elképesztő sikert aratott és örökre a rádiókba betonozta magát.
A közönség reakcióin túl, beszédes a Gary társaságát kereső muzsikusok névsora is: John Mayall, B.B. King, George Harrison, Trilok Gurtu, Ozzy Osbourne, Andrew Lloyd Webber, Paul Rodgers...csak hogy néhányukat említsük különböző műfajokból."
A régi slágerek mellett tavaly megjelent „Bad For You Baby” című lemezének dalai is hallhatóak lesznek november 13-án Budapesten a SYMA csarnokban.

18 órától a gitárkiállítók mellett a szórakozásról meghívott előadóink gondoskodnak. A Géniusz együttes rockos nyitányául szolgál az esti zenei produkcióknak. A hazai rock-underground vonal jeles képviselői itt mutatják majd meg "Kincskereső" címmel addigra megjelenő negyedik albumuk legújabb dalait is. Az esti főattrakció előzenekara Jamie Winchester és együttese lesz.

2009. 10. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 10. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vintage gitár találkozó és Gary Moore koncert cikk képei
Gary Moore - Vintage gitár találkozó és Gary Moore koncert