Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén!

Hungarica - A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén!

A Moby Dick és Romantikus Erőszak tagjaiból összeállt nemzeti rock banda pár év alatt már harmadik nagylemezét jelenteti meg, amely rögtön a MAHASZ Top 40-es lista első helyén startolt.

A SZABADSÁG betűi

A banda a nemzeti rock keményebb irányából közelít zeneileg, de a szövegeket tekintve sem finomkodnak. Sziva Balázs, Mentes Norbert és Hoffer Péter alkotta banda eleinte projektként indult, aztán egyre nagyobb ismertségre és népszerűségre tettek szert. Pusztai Zoltán költő, dalszövegíró jegyzi a Hungarica szövegeit éppúgy, mint a legtöbb Moby Dick dalét, így a társadalomkritika, lázadás, szókimondás, nemzeti érzelmek a harmadik nagylemezen is visszaköszönnek.

Hungarica - A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén!

A Hungarica korábbi klipjét, az "Ide születtem"-et az év hazai videoklipjének választotta a HammerWorld Magazin, és Rúzsa Magdi is majdnem ezzel a szerzeménnyel vágott neki az Eurovíziós Dalversenynek. Legújabb kisfilmjük, "A SZABADSÁG betűi" szintén népszerű, persze továbbra sem a kereskedelmi médiában keresendő.

A harmadik nagylemez, a "Nincs más föld, nincs más ég" bónusz DVD-vel kiegészítve jelent meg, rajta a 2009. februári "Koncert A Nemzeti Jogvédelemért" fellépésükkel, választható 5.1-es hanggal és videoklipekkel. A lemez további különlegessége, hogy feldolgozásra került rajta a Nemzeti Dal, Varga Miklós és Kalapács József vendégéneklésével.

Gab

2009. 10. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 10. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 10. 25. 15:25
korrekt
Vendég 2009. 11. 04. 13:04
Ébred a magyar.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén! cikk képei
Hungarica - A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén!Hungarica - A Hungarica harmadik nagylemeze a MAHASZ lista első helyén!