Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/42

Listamustra - Listamustra 2009/42

Barbra Streisand a Love Is the Answer című nagylemezével a múlt héten az amerikai eladási lista első helyén kezdett. A 68. életévében járó New York-i színész-énekesnőnek ez a hetedik hazai listavezető albuma. Ő az egyetlen előadó, aki öt egymást követő évtizedben a rangsor csúcsára került.

Korábban az 1964-es People, az 1974-es The Way We Were, az 1980-as Guilty, az 1985-ös Broadway Album, az 1993-as Back to Broadway és az 1997-es Higher Ground címűekkel szerepelt a legmagasabb pozícióban. Barbra az új lemezével a múlt héten a brit összesítés negyedik helyén debütált, a héten az első helyre jött fel. A szigetországban eddig csak 1980-ban vezetett pályafutása legsikeresebb hanghordozójával, a Guilty cíművel.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Britney Spears: 3
Nagy-Britannia – Chipmunk: Oopsy Daisy
Németország – Lady GaGa: Paparazzi
Magyarország – Holdviola: Bánat utca

Britney egy év után újra első
Britney Spearsnek közel tíz évet kellett várnia második amerikai listavezető dalára. A bemutatkozó, …Baby One More Time című felvételével 1999 januárjában került két hétre a rangsor élére. A tavaly decemberben kiadott Circus című hatodik stúdióalbumának beharangozó szerzeménye, a Womanizer októberben a Billboard magazin kislemezlistája történetének legnagyobb ugrásával lett listavezető: a 96. helyre iratkozott fel, onnan lépett az elsőre. Az énekesnőnek a harmadik listavezetőjére nem egész egy évet kellett várnia. 2004 után újabb slágerválogatással rukkol elő – az USA-ban november 10-én –, megjelenteti kislemezdalainak gyűjteményét The Singles Collection címmel. Ennek egyetlen újdonsága, a 3 című felvétel a héten az összesítés csúcsára érkezett meg. Nagy-Britanniában Taio Cruz a Break Your Heart című dalával három hétig uralta a kislemezek listáját. A londoni popelőadó egy londoni hiphopelőadónak, Chipmunknak adta át a trónt, akinek első, I Am Chipmunk című albuma múlt hétfőn került a boltokba, s ennek Oopsy Daisy című szerzeménye kezdett az élen. Előző felvétele, az Emeli Sande közreműködésével készült Diamond Rings a hatodik helyig jutott. A brit élmezőnyben még egy újdonságot találunk, az ezüstérmes pozícióban debütált a The Saturdays nevű öttagú csapat a Forever Is Over című dallal. A lányok az eddigi legnagyobb slágerükkel, a Just Can’t Get Enough című Depeche Mode-szerzemény átdolgozásával szintén a második helyig jutottak. Németországban Lady GaGa felvétele, a Paparazzi vette át a vezetést. A tizedik helyen startolt a Bon Jovi dala, a We Weren’t Born to Follow, amely az amerikai zenekar a német zenepiacon október 30-án megjelenő The Circle című stúdiólemezének előhírnöke. Magyarországon negyedik hete a Holdviola áll a rangsor csúcsán a Bánat utca című felvétellel.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Michael Bublé: Crazy Love
Nagy-Britannia – Barbra Streisand: Love Is the Answer
Németország – Tokio Hotel: Humanoid
Magyarország – Hungarica: Nincs más föld, nincs más ég

Németek csatája az élmezőnyben
Az elmúlt napokban két, világszerte fontos album látott napvilágot, a Kissé és a Backstreet Boysé. A New York-i rockegyüttes kilenc év után rukkolt elő stúdiólemezzel Sonic Boom címmel, amely az USA-ban a második, Németországban a negyedik, Nagy-Britanniában és Magyarországon a 24. helyre iratkozott fel. A fénykorán már túljutott, 2006-ban Kevin Richardson távozásával négytagúvá alakult Backstreet Boys a This Is Us című albumával az USA-ban a kilencedik, Németországban a tizedik, Nagy-Britanniában a 39. helyen indított. Az USA tízes mezőnyében további három új belépő szerepel: a kanadai Michael Bublé negyedik stúdiólemeze, a Crazy Love az első, Toby Keith oklahomai countryénekes albuma, az American Ride a harmadik, egy másik countryénekes, a georgiai Luke Bryan korongja, a Doin’ My Thing a hatodik helyen kezdett. A német tízes mezőnyben a két amerikai zenekar mellett öt hazai előadó és formáció található. A Tokio Hotel legyőzte a Scootert: az utóbbi Under the Radar Over the Top című lemeze a második, az előbbié, a Humanoid az első helyre érkezett meg. Nena albuma, a Made in Germany a harmadik, Bela B. lemeze, a Code B az ötödik és a Kastelruther Spatzen korongja, az Ein Kreuz und eine Rose a hetedik pozícióban startolt. A brit TOP 10-ben két újdonság szerepel, két gyűjteményes album: Chris Reáé (Still So Far to Go… – The Best of) a nyolcadikon és Andy Williamsé (The Very Best of) a tizediken. Magyarországon a Hungarica lemeze, a Nincs más föld, nincs más ég című debütált az első helyen. (Új Szó)

Puha József

2009. 10. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 10. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 10. 26. 11:54
NENA IS THE BEST!!! (L)
Vendég 2009. 11. 28. 17:43
éljen a bsb!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/42 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/42