Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

30 éve zenél az Old Boys

Old Boys - 30 éve zenél az Old Boys

Az Old Boys 1979-ben alakult és azóta tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az együttes tagjai a 30 éves születésnapi koncert idejére túljutnak a HATEZREDIK(!) fellépésükön. Egy frenetikus házibuli vár tehát ránk a legjobb slágerekkel!

A nyolcvanas-kilencvenes években nevük összefonódott a zenei klubélettel, még ma is sokak számára jelent csodás emléket a nyolcvanas évek Eötvös Klubja, vagy 1985 és 1997 között a hétfői Old Boys Fantasztikus Házibuli a PECSÁ-ban. Az elmúlt harminc év alatt bejárták fél Európát. Emellett 3 db LP, 6 db CD , 1 db DVD és 1 db könyv dokumentálja eddigi munkásságukat.

Az idei esztendőben a kerek évfordulóra való tekintettel az együttes teljesen új repertoárral készült, melyet önállóan és szimfonikus zenekari kísérettel is bemutattak. Így többek között Shadows, B.B. King, Beatles, CCR, Joe Cocker, Moody Blues, Dusty Springfield, Free, Simon and Garfunkel, Blues Brothers, stb., az újabbak közül pedig Coors, Fairground Attraction vagy Cristina Aquilera számai is szerepelnek a programban. A zenei anyag jelentősen különbözik a korábbi, főként táncos rendezvényekről ismert Old Boys-repertoártól. A különbség nemcsak a számokból, hanem abból is fakad, hogy a koncert ún. „unplugged” részében saját hangszerelésben hangzanak fel világslágerek.

A jubileumi év záróakkordjára 2009. november 6-án a megszokott környezetben, régi klubjukban, a Petőfi Csarnokban óriási „Születésnapi Party” keretében kerül sor. Itt különleges technikai megoldásokkal kiegészítve találkozhat a közönség a „régi, bulizós” Old Boys-szal és élvezheti az új repertoár dalait. Az este nyolctól éjjel kettőig tartó bulin a főszerep az ünnepelté, azaz az Old Boys-é, bár a barátok közül a hangulattól függően többen a színpadra is lépnek majd. A szünetekben a korábbi időkből már jól ismert Kiss Joe muzsikájára lehet majd táncolni.

2009. 10. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 10. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

30 éve zenél az Old Boys cikk képei
Old Boys - 30 éve zenél az Old Boys