Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szünetet tart a Kaukázus

Kaukázus - Szünetet tart a Kaukázus

Nem lesz többé Szalai Éva? Kényszerpihenőre teszik a befuttatott alter zenekart a srácok. A döntésükről szóló közlemény a cikkben olvasható.

"Nem szűntünk meg, nem oszlottunk fel, de a közeljövőben sem tervezzük mindezt. Döntöttünk viszont arról, hogy a Kaukázus zenekar 2010 január 3-tól előre nem tervezett ideig biztosan nem ad tánczenei koncerteket. Talán ez az első olyan szituáció az életünkben, amikor nemet mondunk a kínálkozó lehetőségre. Abban mindenki egyetért a zenekaron belül, hogy nem akarunk a magyar pop sztárjai lenni, nem áll jól nekünk az ami, az arra érdemesebbeknek igen. Nem tudjuk elképzelni magunkat 40 évesen kopaszon és kövéren a nagyszínpadon szalai évát énekelve. És ez talán nem is baj.

Sok mindent elértünk, a Kaukázus-közösség segítségével, amit 2004-ben igazán elképzelni sem tudtunk. A zenekar az elmúlt 5 évben több száz koncertet adott, 2009-ben eljutott a legtöbb fesztivál nagyszínpadára is úgy, hogy soha nem jelent meg lemeze kiadónál, azaz hivatalosan amatőr műkedvelők vagyunk.

Ez a közösség és az internet adta lehetőségek sikere. Az elmúlt években a magyar zenei élet megújult, rengeteg olyan formáció kapott teret, aki korábban nem és ezek közül a Kaukázus csak egy. De ott vannak olyan kiváló zenekarok mint a 30y, a PASO, Péterfy Bori, Vad Fruttik, és sorolhatnánk.

A Kaukázus idén 5 éves. E fölött érzett örömünkben alkotói szabadságra megyünk az elkövetkező időszakban. Legközelebb akkor szeretnénk közönség elé lépni, ha értékes új lemezanyag lesz a kezünkben. Ennek várható időpontját ma megjósolni kifejezetten nehéz lenne úgy, hogy ugyanakkor elkerüljük az okkultizmus vádját"

stanley

2009. 10. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 10. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szünetet tart a Kaukázus cikk képei
Kaukázus - Szünetet tart a Kaukázus