Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Smashing Pumpkins-dalok, egyesével

Smashing Pumpkins - The Smashing Pumpkins-dalok, egyesével

A The Smashing Pumpkins tavaly jelentette be, hogy nem ad ki több stúdiólemezt. A 2000-ben feloszlott, 2006-ban újjáalakult chicagói együttes nem fejezte be a zenélést, csupán többé nem kíván hagyományos albummal előrukkolni.

„A jövőben mi is beállunk azoknak a táborába, akik nem lemezekben, hanem dalokban gondolkodnak. A megszokott üzleti modell haldoklik, az albumokból egyre kevesebb értékesíthető, a zeneipar pedig nem tudja, merre tovább. Manapság a felvételek legfontosabb célja a koncertek népszerűsítése” – írta még 2008 tavaszán a zenekar weboldalán az azóta kivált Jimmy Chamberlin dobos. Decemberben Billy Corgan énekes-gitáros megerősítette, hogy a 2007 júliusában megjelent Zeitgeist volt az utolsó korongjuk. „A Zeitgeist eladási adatai alulmúlták a várakozásainkat. Ezért végeztünk a lemezkészítéssel, semmi értelmét nem látjuk, az emberek már meg sem hallgatják, kizárólag a klipesített dalokra kíváncsiak. Ennek ellenére idegesít, ha valaki azt állítja, hogy nincs jövőnk. Igenis van! Továbbra is kreatívak leszünk, de más formában, mint eddig. Maxikat megjelentető együttesként működünk tovább, és a jövőben csak kisebb koncerthelyszíneken lépünk fel” – nyilatkozta Corgan.

Smashing Pumpkins - The Smashing Pumpkins-dalok, egyesével

Az együttes új „albuma”, a Teargarden by Kaleidyscope negyvennégy felvételt tartalmaz – a zenészek a dalokat a tervek szerint október végétől egy-kétnaponta egyenként ingyen elérhetővé teszik a honlapjukon. Fizikai formátumban is megjelennek, EP-ken, összesen tizenegy négydalos EP várható, ezeket természetesen már pénzért kínálják. „Nem azért adjuk ingyen a szerzeményeinket, mert megengedhetjük magunknak. Úgy döntöttünk, inkább szabadok leszünk, mint gazdagok. Az első négy felvétel a pszichedelikus zenében gyökerezik, és modern zenei elemekkel egészül ki. Örülök, hogy a Pumpkins ebbe az irányba mozdult el” – mondta Corgan. (Új Szó)

Puha József

2009. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Smashing Pumpkins-dalok, egyesével cikk képei
Smashing Pumpkins - The Smashing Pumpkins-dalok, egyesévelSmashing Pumpkins - The Smashing Pumpkins-dalok, egyesével