Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutató

Hrutka Róbert - A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutató

November 8-án mutatja be a fővárosi A38 állóhajón az új lemezét Hrutka Róbert, a zeneszerző-gitáros, aki új albumán már énekesként is megmutatja magát.

Egyetlen egy

Hrutka Róbert szerint a Szabadság-vírus című lemez hangvétele egészen más, mint a Jamie-Robi lemezeké volt, Jamie Winchester nemrég kiadott szólólemezétől, a Cracks are Showingtól pedig még inkább eltér. "Jamie egy rockosabb-punkosabb vonalat próbált ki, az én lemezem hangzását pedig alapvetően meghatározta, hogy találkoztam Kalmus Feliciánnal, akinek hangszerét, a csellót bedugtuk a torzítóba, és egy-két hónap gyakorlással megtanult a hangszerén gitározni, ami egy nagyon érdekes megszólaláshoz vezetett" - nyilatkozta a gitáros.

Hrutka Róbert - A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutató

A lemezen három olyan zenész - Borlai Gergő dobos, Dely Domonkos perkás-vokálos és Galambos Zoltán billentyűs - játszik Hrutka Róberttel, aki már a Jamie-Robi duóval is szerepelt. Robi elmondta, számára természetes volt, hogy vele voltak a lemezen. "Hogy ki hová, Jamie-hez vagy hozzám került, annak persze egyéb okai is voltak. Borlai Gergő Európa egyik legjobb dobosa, hosszú évek óta dolgozik velem egyéb projektjeimben, filmzenéimen, aztán az is szempont volt, hogy Jamie nem akart billentyűst a lemezére, én meg igen. Fehérvári Attila basszusgitárosról már korábban sokat hallottam, nagyon virtuóz játékos".

Hrutka Róbert kiemelte, hogy a dalok szövegeinek írásakor az volt a vezérmotívum, miként visszük bele a szabadságot, a hitet emberi kapcsolatainkba. A tizenkét dal egy kivételével erre a lemezre készült; a Gondolj rám az egyetlen, amelyik korábbi és eredetileg egy film zenéjéhez írta, de aztán a moziból kivágták azt a jelenetet, amelyiknél szólt volna.

A november 8-iki lemezbemutató koncerten az A38 állóhajón nem lesznek régebbi dalok a műsoron, csak az új albumon szereplő számok, valamint négy további Hrutka-szerzemény szólal meg, utóbbiak már keményebb hangvételűek és valószínűleg a második albumára kerülnek majd fel.

stanley

2009. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutató cikk képei
Hrutka Róbert - A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutatóHrutka Róbert - A38 - november 8 - Hrutka lemezbemutató