Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rekord, szépséghibával

Cheryl Cole - Rekord, szépséghibával

A brit The X Factor tavalyi sorozatának győztese, Alexandra Burke a Flo Rida közreműködésével készült Bad Boys című dalából a megjelenés hetében 187 100 példányt értékesítettek Nagy-Britanniában, és 2009 leggyorsabban fogyó kislemeze lett a szigetországban. Az alkalmi duó a rekordnak mindössze egy hétig örülhetett. A tehetségkutató tévéműsor zsűrijének tagja, Cheryl Cole írta át azt, példát mutatva ezzel a versenyzőknek.

A Fight for This Love című felvétele 292 845 példányban kelt el az első héten a brit zenei piacon. Az énekesnő örömébe némi üröm is vegyül…

Cheryl Cole a 2002 szeptemberétől decemberéig tartott Popstars: The Rivals című tehetségkutató tévéműsorban vált ismertté. A győztesekből alakult meg a Girls Aloud nevű lány- és a One True Voice nevű fiúcsapat. Az utóbbi gyorsan eltűnt a süllyesztőben. Az előbbi viszont az új évezred második legsikeresebb brit lányformációjává fejlődött – a Sugababes előzi meg. Az öt lány már 2002 karácsonyán vezette a kislemezek hazai összesítését a Sound of the Underground című dallal. Azóta további hárommal járták meg a csúcsot: 2004-ben az I’ll Stand by You, 2007-ben a Sugababesszel rögzített Walk This Way és tavaly a The Promise cíművel – eddig nyolc hetet töltöttek az élen. A csapat – öt stúdióalbum és egy slágerválogatás után – most szünetelteti működését.

Cheryl Cole - Rekord, szépséghibával

A 27. életévében járó Cheryl tavaly nagy megtiszteltetésben részesült, tagja lett napjaink vezető brit tehetségkutató tévéműsora, a The X Factor zsűrijének. Ennek köszönhetően jelenleg ő a legfelkapottabb popénekesnő Nagy-Britanniában, folyamatosan a zenei híradások középpontjában áll. A műsorban mutatta be a Fight for This Love című felvételét – a 3 Words című szólólemezének első slágerét –, amely a brit rangsor csúcsára érkezett meg.

Az énekesnő a napokban támadások kereszttüzébe került. Listavezető dala hasonlít Kelis maxi CD-n 2007 februárjában kiadott, Cee-Lo közreműködésével készült, a brit listán a harmadik helyig jutó Lil Star című felvételére. Egy szakértő szerint az akkordmenet valóban ugyanaz, de az számos r&b-dalban előfordul. Úgy véli, az éneket tekintve a két szerzemény ég és föld, Cheryl hangja ugyanis jellegtelen, vékony, szemben Kelis csodás hangjával. A New York-i énekesnő még nem szólalt meg az ügyben. (Új Szó)

Puha József

2009. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 11. 06. 13:52
Qva jó nő!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rekord, szépséghibával cikk képei
Cheryl Cole - Rekord, szépséghibávalCheryl Cole - Rekord, szépséghibával