Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Koncert- és mérsékelt lemezsiker

U2 - Koncert- és mérsékelt lemezsiker

Egy hete vasárnap élőben közvetítette a YouTube a U2 Los Angeles-i koncertjét. A videómegosztó portálon most először lehetett az elejétől a végéig élőben zenei fellépést nézni – igaz, erre csak a világ tizenhat országában volt lehetőség. A két és fél órás show-t több mint tízmillióan követték figyelemmel.

Bár a nézettség jóval alacsonyabb, mint amekkorát a világ nagy tévéinek népszerű műsorai érnek el, a siker mégis jelzi, hogy a csatornáknak a jövőben ilyen szempontból is komoly konkurenciát jelenthet a világháló.

A közvetítés várhatóan egy picit megdobja az ír zenekar legutóbbi, február végén megjelent No Line on the Horizon című 12. stúdióalbumának eladási adatait. A korong szinte mindenütt az eladási összesítések élén debütált, ám azóta várakozáson alul teljesít. „Az okot abban kell keresni, hogy nem slágereket írtunk, hanem egy különleges hangulatot igyekeztünk létrehozni, és egységes egészként tekintettünk a lemezre” – idézte egy forrás Bonót, az együttes énekesét. Az albumról eddig három szerzeményt másoltak ki maxi CD-re: a Get on Your Boots a 12., a Magnificent a 42., az I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight a 32. helyig jutott a brit kislemezlistán.

U2 - Koncert- és mérsékelt lemezsiker

A U2 ma a német fővárosban a Music Television európai díjkiosztó ünnepségén a berlini fal leomlásának huszadik évfordulója alkalmából ingyenes koncertet ad a Brandenburgi kapunál. (Új Szó)

Puha József

2009. 11. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Koncert- és mérsékelt lemezsiker cikk képei
U2 - Koncert- és mérsékelt lemezsikerU2 - Koncert- és mérsékelt lemezsiker