Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A texasi Beyoncé európai triplája

MTV Europe Music Awards - A texasi Beyoncé európai triplája

A Music Television 16. alkalommal rendezte meg az európai zenei díjak átadóját, a Europe Music Awardsot. A szeptember 21-én nyilvánosságra hozott jelöltlistán is amerikai előadók és együttesek domináltak, így nem meglepő, hogy a tizenhárom kategóriából nyolcban tengerentúliak diadalmaskodtak.

A zenecsatorna az első európai díjkiosztóját 1994-ben Berlinben tartotta. A gála tizenöt év után visszatért a német fővárosba. A résztvevők a zenén túl a berlini fal leomlásának huszadik évfordulóját is megünnepelték. A show házigazdája – akárcsak tavaly – 2008 nagy felfedezettje, Katy Perry volt. A kaliforniai énekesnő a műsor elején, a Green Day fellépése után egyveleget adott elő a Legjobb dal-kategória jelöltjeiből.

MTV Europe Music Awards - A texasi Beyoncé európai triplája

A legjobb előjelekkel Lady GaGa és a Kings of Leon várhatta az ünnepséget – öt-öt jelölést gyűjtöttek be. Mégsem közülük került ki az est sztárja, az Beyoncé lett, aki négy nominációból hármat díjra váltott. A texasi énekesnőt csak a Legjobb élő előadás kategóriában győzték le. Megkapta a legjobb énekesnőnek járó elismerést, tavalyi, I Am… Sasha Fierce című harmadik stúdiólemezének slágere, a Halo lett a legjobb dal, a korong egy másik slágerének, a Single Ladies (Put a Ring on It) címűnek a klipje pedig a legjobb videoklip. Az utóbbi az egyetlen olyan kategória, amelyben nem a közönség szavazatai alapján hirdettek győztest, hanem szakmai zsűri döntött. A Legjobb új előadó kategóriában Lady GaGa akár előre is megkaphatta volna a szobrocskát, győzelme nyilvánvaló volt. Több díjat viszont nem kapott. Meglepetésre a másik öt jelölést begyűjtött, a sokak által a U2 méltó utódjának kikiáltott Kings of Leon elismerés nélkül maradt.

A Music Television számításai szerint világszerte 532 millió háztartásban látták a csütörtöki gálát. A műsorban fellépett Beyoncé, Leona Lewis, Shakira, Jay-Z, a Foo Fighters, a Green Day és a németek büszkesége, a Tokio Hotel, amely a legjobb zenekar díját is bezsebelte. A legnagyobb érdeklődés a U2 rövid koncertjét kísérte. Az ír együttes a berlini fal leomlásának huszadik évfordulója tiszteletére a Brandenburgi kapunál adta elő a One, a Magnificent és a Sunday Bloody Sunday című slágerét – utóbbit Jay-Z-vel közösen. A fellépés helyszínét két méter magas barikáddal vették körbe, oda csak az a tízezer ember juthatott be, akiknek jegyük volt a díjkiosztóra, vagy sikeresen regisztráltak az interneten. (Új Szó)

MTV Europe Music Awards 2009
Legjobb énekesnő – Beyoncé
Legjobb énekes – Eminem
Legjobb zenekar – Tokio Hotel
Legjobb dal – Beyoncé: Halo
Legjobb videoklip – Beyoncé: Single Ladies (Put a Ring on It)
Legjobb új előadó – Lady GaGa
Legjobb rockelőadó – Green Day
Legjobb alternatívzenei előadó – Placebo
Legjobb hiphopelőadó – Jay-Z
Legjobb élő előadás – U2
Legjobb Push-előadás – Pixie Lott
Legjobb World Stage-előadás – Linkin Park
Legjobb európai előadó – maNga (Törökország)

Puha József

2009. 11. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 11. 06. 15:30
Beyonce egy ISTENNŐ!Gyönyörű volt tegnap.
Vendég 2009. 11. 10. 18:25
Fú! ekkorát lejjebb ugrani a "sztárfigyusszal"!? ;-P
Vendég 2009. 11. 10. 18:27
Ja: tudom, hogy AZ véletlen volt. Hogy a parkolás és egyéb is, azt má' nem tudom. ;-) Ám a sok szemétségem miatt nyugodtan a nyakamra is tolhatta volna azt a bev. kocsit. Köcce, hogy nem képelt (még) föl. ;-/
Vendég 2009. 11. 10. 18:31
"Hjelöltjeiből"? mint "ő" ahogy? ;-P szal, lehorgonyoztunk e cikkentyűnél és a több részlet, több nótákkal itt...? ;-P :-) (nem ugrálunk akko')

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A texasi Beyoncé európai triplája cikk képei
MTV Europe Music Awards - A texasi Beyoncé európai triplájaMTV Europe Music Awards - A texasi Beyoncé európai triplája