Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új fal a régi helyén

U2 - Új fal a régi helyén

Csütörtökön Berlinben tartották a 16. MTV Europe Music Awardsot, a zenetévé európai díjainak átadóját. A résztvevők a berlini fal leomlásának huszadik évfordulóját is ünnepelték. A gála fénypontja a U2 fellépése volt a Brandenburgi kapunál. A mini koncert és sajnos a kivitelezés is emlékezetes marad…

Az ír zenekar három dalt játszott el: pályafutása egyik nagy slágerét, az 1991-es One-t, idei nagylemezének Magnificent című szerzeményét és az 1983-as Sunday Bloody Sundayt – utóbbit Jay-Z hiphopelőadóval közösen.

A fellépés ingyenes volt, de csak azok vehettek részt rajta, akik belépőjeggyel rendelkeztek a díjátadó gálára, vagy sikeresen regisztráltak az interneten – a tízezer érdeklődő három óra alatt összegyűlt. A szervezők ugyan felhívták a figyelmet arra, hogy akinek nem jutott belépőjegy, a televízióban nézze a show-t, ám aki mégis odament – abban reménykedve, hátha lát valamit –, azt szomorú látvány fogadta. A helyszínt fehér ponyvával letakart, nagyjából két méter magas fémkerítéssel vették körbe, hogy ne lehessen bemenni, de még átlátni se lehessen rajta. Sokan megjegyezték, hogy ironikus a berlini fal leomlását egy fal mögött ünnepelni. A városvezetés is felrótta ezt. A Music Television álláspontja szerint szükség volt a kerítésre, egyrészt biztonsági okokból, másrészt azért, hogy egyben tartsa a tömeget, és a környező boltok, éttermek zavartalanul működhessenek… (Új Szó)

Puha József

2009. 11. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új fal a régi helyén cikk képei
U2 - Új fal a régi helyénU2 - Új fal a régi helyén