Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Beatles-dalok, fillérekért

Beatles - The Beatles-dalok, fillérekért

A The Beatles egyike annak a pár együttesnek, amelynek repertoárját egyelőre nem szerezhetjük be digitális formátumban. Paul McCartney még tavaly bejelentette, hogy szeretnék, ha szerzeményeik megjelenhetnének az Apple online áruházában, de a tárgyalások megrekedtek a zenekar és kiadója, az EMI között. Ennek ellenére a BlueBeat.com letölthető formátumban kínálta a gombafejűek felvételeit.

Múlt szerdától a The Beatles összes nagylemeze megtalálható volt az online zenei áruház kínálatában, a szeptemberben megjelent digitálisan újrakevert albumok is. Az árusításra sem az EMI, sem az együttes nem adott engedélyt. Ráadásul mindössze huszonöt centet kértek a dalok darabjáért, és az interneten gyorsan terjedt az akció híre. Összehasonlításképp: az Apple iTunes online zenei áruházban általában kilencvenkilenc centért vásárolhatók felvételek. Az EMI beperelte a forgalmazót. A BlueBeat.com úgy véli, nem sértett szerzői jogokat, mert csupán újra felvett audiovizuális előadásokat kínált. John Walter Los Angeles-i bíró szerint azonban a cég ezt nem tudta bizonyítani, és az EMI javára döntve múlt csütörtökön megtiltotta a The Beatles-repertoár további forgalmazását. „A lemezcég minden bizonnyal megnyeri az online áruház ellen indított pert, és komoly kártérítést kaphat” – mondta Walter. (Új Szó)

Puha József

2009. 11. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 11. 15. 17:40
Érdekes, de itt is megtalálható digitális formátumban: http://www.gomusicnow.com/artist.html?id=97 (Go Music Now online zeneáruház)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Beatles-dalok, fillérekért cikk képei
Beatles - The Beatles-dalok, fillérekértBeatles - The Beatles-dalok, fillérekért