Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kérdőjelek a jövő felett

Fall Out Boy - Kérdőjelek a jövő felett

Két hete jelent meg a Fall Out Boy karrierösszegző, Believers Never Die – Greatest Hits című válogatásalbuma DVD-vel együtt. A rajongók egy ideje már sejtették azt, amit a napokban a zenészek megerősítettek, hogy a gyűjtemény nem csupán pályafutásuk egy mérföldköve, hanem elképzelhető, az utolsó közös munkájuk, bár szerintük az újjáalakulásnak jóval nagyobb a valószínűsége.

Egyelőre maguk sem tudják, mit hoz a jövő. Mostantól mindenesetre pihentetik zenekarukat, pontosabban – ahogyan egyikük fogalmazott – nyomást csökkentenek.

A 2001-ben megalakult Illinois állambeli Fall Out Boy dobosa, Andy Hurley hozta szóba először a témát a Twitteren. Az üzenetét – amelyben arról írt, hogy az együttes működésének szüneteltetésén gondolkodnak – később törölte. Két hete a menedzsment hivatalosan is megerősítette, hogy a tagok határozatlan időre abbahagyják a közös zenélést, és más elfoglaltságot keresnek maguknak.

Fall Out Boy - Kérdőjelek a jövő felett

„Nem tudjuk a Fall Out Boy jövőjét” – olvasható a közleményben, amely indoklást nem említ. Pete Wentz azonban egy interjúban arra utalt, hogy miatta tartanak pihenőt. Úgy érzi, a sztársága, Ashlee Simpsonnal kötött házassága hátráltatja a zenekart a munkában és a kiteljesedésben. „A világnak egy kicsivel kevesebb Fall Out Boyra van most szüksége. Sokan azt hiszik, hogy az együttes én vagyok egy személyben, holott négy zenész alkotja. Patrick Stump például egy zenei zseni, és sajnálatos, hogy őt is az alapján ítélik meg, nekem milyen a frizurám, vagy mi a helyzet a magánéletemmel. A szünetel és a rokon értelmű kifejezések mostanában a zene világában a véget jelentik. Mi is szünetet tartunk, amelynek végét nem látjuk, de nem oszlottunk fel, csak nyomást csökkentettünk. Ráadásul már nagyon közel álltunk az összeomláshoz. Demófelvétel, lemezfelvétel, reklámkampány, turné, turné, demófelvétel, lemezfelvétel, reklámkampány, turné, turné – évekig folyamatosan ezt csináltuk” – nyilatkozta Pete.

A Fall Out Boy az eddigi pályafutása során öt stúdióalbumot adott ki: a Fall Out Boy’s Evening Out with Your Girlfriend (2003), a Take This to Your Grave (2003), a From Under the Cork Tree (2005), az Infinity on High (2007) és a Folie à Deux (2008) címűeket. (Új Szó)

Puha József

2009. 11. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 11. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 12. 03. 16:56
Én szeretem a Fall Out Boy,szval nagyon sajnálom,és remélem nem fogják végleg abbahagyni a zenélést.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kérdőjelek a jövő felett cikk képei
Fall Out Boy - Kérdőjelek a jövő felettFall Out Boy - Kérdőjelek a jövő felett