Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Láthatáron az Iron Maiden új albuma!

Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!

A hír igaz! De mielőtt még mélyebbre mennénk a témában, először is egy kis összefoglaló azoknak akiknek kimaradt az életéből a „Can I Play with madness” vagy az „Evil that men do”. Konkrétan nem is értjük hogyan is lehetséges ez - talán az egyedüli elfogadható ok az, ha valaki 1990 után született.

Tehát azok kedvéért, akiknek nem ismerős a zenekar, összefoglalásképpen legyen elég az, hogy az Iron Maiden a legsikeresebb és legmeghatározóbb heavy metal zenekarok egyike. A Steve Harris által 1975-ben alapított formáció több, mint 75 millió lemezt adott el világszerte, ami valljuk be, nem kevés. Eddig 14 stúdió albumot, 4 válogatás összeállítást, 9 élő albumot és 4 spéci, 'korlátozott példányszámú' lemezt adtak ki, és ha nincs éppen jobb dolguk, évente kétszer indulnak világkörüli turnéra, amikor is Japántól kezdve, Európán át, az USA-ig bezárólag mindenhová eljutnak.

Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!

Érdekességképpen megemlítendő hogy már két alakalommal is jártak hazánkban - legutóbb 2008-ban, ahol a sziget nulladik napját teljesen kisajátítva, nemes egyszerűséggel csak ők játszottak! A legjobb magyarországi koncertet egyébként sokak szerint a Pecsá-ban adták, ahol olyan szintű saját hangosítással jöttek, ami még ma is csúcstechnikát képvisel, és mondanom sem kell hogy vígan nyomták a bulit éjjel 11 óra után is, a fél város legnagyobb örömére.

Nemrégiben Janick Gers, a brit heavy metal legenda tagja a BBC News-en nyilatkozva egy általános riporteri kérdésre válaszolva váratlanul bejelentette, hogy a banda már elkezdte a 15. albumának a munkálatait, nem kis meglepetést okozva ezzel a formáció jelenleg is milliós rajongótáborának.

Ráadásul a bennfentesek már azt is tudni vélik, hogy a banda Párizst választotta a rövidesen elkezdődő stúdiófelvételek helyszínéül.

De nem ez az egyetlen új albumról szóló bejelentés az Iron Maiden háza-tájáról!

Egy másik készülőben lévő Maiden vonatkozású albumról is szót kell ejtenünk...
Ehhez viszont kicsit vissza kell repülnünk időben. Mint az köztudomású, a zenekar egyik emblematikus alakja Bruce Dickinson, aki írd és mondd 1981 szeptembere óta tölti be a Maiden énekesei/frontemberi posztját; egy csupán 6 évig tartó, 93-tól kezdődő időszak kivételével. (Ugyanis 1990-től szólókarrierbe fogott, és ez egy kicsit belezavart a képbe) Nos, miért is írom le mindezt? Azért, mert volt egy 'átmeneti' énekese is a Maidennek: Blaze Bayley, aki ennek az időszaknak a nagy részét kitöltötte, szinte egészen Bruce visszatéréséig állta a sarat..

Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!

A másik fontos Maden hír tehát Blaze-el kapcsolatos, aki 'Promise and Terror' néven szintén új albumot készül kiadni, ami ha nem lesz csúszás 2010 február 1-jén fog megjelenni, és immáron ez lesz a második ilyen jellegű próbálkozása. (Annak ellenére hogy Blaze már nincs az Iron Maiden-ben, érdekes infó lehet mindazoknak, akik szerették a 93-99-es időszakot) December 1-től már előrendelhető lesz az anyag, és ha hihetünk az ígéreteknek, az ilyen CD-ket az együttes minden tagja dedikálni fogja.

Még egy hír kívánkozik a mai Maiden sztorinkhoz, mégpedig az, hogy - az együttes tagjait is meglepve - a „Flight 666” című Iron Maiden kiadvány sok országban a legjobban fogyó DVD lett. Ez nem is csoda: a film bepillantást enged egy szupersztár metálbanda életébe amikor a tagok egy világ körüli turnén vannak. Akik még nem látták a filmet, és azt hiszik, hogy egy ilyen filmben látható jelenetek és történetek a lehető legmesszebb állnak egy magyar politikus, biztosítási ügynök, vagy multinacionális cégnél dolgozó mérlegképes könyvelő életének a bemutatásától – azok jól gondolják. Az Iron Maiden élete a maximális pörgés, a százezres, emberekkel telt stadionok és a legelképesztőbb meglepetések összessége. Valljuk be csendesen amikor éppen egyedül vagyunk, nem csak az óvodában szerettünk volna Maiden-esek lenni, de ma is – viszont most már tagok! A rossz hír viszont az, hogy a Maiden-nél nincs üresedés jelenleg.

Valami igazán érdekeset majdnem el is felejtettem: Bruce Dickinson személyesen vezeti a Flight 666 nevű több mint 100 tonnás(!) Boeing 757-es repülőgépüket minden egyes koncertre. Mondj még egy olyan énekest aki mögé be mernél ülni egy több ezer kilométeres repülőútra egy buli után! Dickinson egyébként nem csak ebből a szempontból különleges állatfajta, de ez már egy másik cikk témája lesz. A hírre a kommenteket „Up the irons!” jeligére várjuk ;)

Folyt köv...
-CsL-

2009. 11. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2009. 12. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 12. 11. 22:29
Devil "... hogy már két alakalommal is jártak hazánkban..." Jó lesz az hét alkalomnak is! Up the Irons!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Láthatáron az Iron Maiden új albuma! cikk képei
Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!Iron Maiden - Láthatáron az Iron Maiden új albuma!