Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A VirtuózSorozat folytatódik!

Illényi Katica - A VirtuózSorozat folytatódik!

Egy páratlanul különleges esemény, amely Szenthelyi Miklós és Illényi Katica hegedűművészek, Faludi Judit gordonkaművész, Jandó Jenő zongoraművész és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közös koncertjeként valósul meg 2009. december 16-án a Vígszínházban.

A nagyszabású koncerten a méltán ismert és elismert művészek olyan művek előadására vállalkoznak, amelyekkel az általuk vállalt missziót kívánják megvalósítani, azaz a társadalom széles, zeneszerető rétegeihez kívánnak a művészi, szakmai minőség és a jó értelembe vett popularitás nyelvén szólni. Céljuk minél több emberhez akár országosan is eljuttatni, megszerettetni a muzsikát, mint napjaink egyik talán legfontosabb és nem devalválódott kultúrális eszközét, mely hidat képez a különféle gondolkodásmódok között, tekintet nélkül származásra, társadalmi helyzetre vagy politikai hovatartozásra.

A koncert repetoárja éppen ezért került úgy összeállításra, hogy Vivaldi -tól John Williams- ig, Csajkovszkij-tól Morricone-ig, a klasszikus zeneirodalom műveit, valamint korunk ismert darabjait mutatja be.

2009. 12. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 12. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A VirtuózSorozat folytatódik! cikk képei
Illényi Katica - A VirtuózSorozat folytatódik!