Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nem segített az elismerés

Speech Debelle - Nem segített az elismerés

A Brit Hanglemezipari Szövetség által 1992-ben alapított Mercury Prize-zal minden év szeptemberében az előző egy év legjobb brit nagylemezének előadóját jutalmazzák. Az idei győztes Speech Debelle rapper volt – a Speech Therapy című első albumával vitte el a pálmát.

A független Ninja Tune lemezcég által gondozott album ezt megelőzően nem szerepelt a brit eladási lista hetvenötös mezőnyében, utána is – meglepetésre – csak egy hétig, a 65. helyen.

Az énekesnő szerint kiadója a ludas abban, hogy nem sikerült kiaknáznia a rangos díj adta lehetőségeket, ezért a napokban szerződést bontott vele. „Nem volt megfelelő hátterem. A Mercury-díjat egy keddi napon vettem át, és pénteken már sehol sem lehetett beszerezni a lemezemet. Így a díjátadót követő hétvégén, ami eladás tekintetében pályafutásom legsikeresebb hétvégéje lehetett volna, az érdeklődők nem tudták megvásárolni. Én nem vagyok csalódott, hogy ezek után sem sikerült sok hanghordozót eladnom, de a munkatársaim azok” – nyilatkozta Speech, aki hamarosan Ausztráliában kezdi meg második stúdióalbuma munkálatait. (Új Szó)

Puha József

2009. 12. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nem segített az elismerés cikk képei
Speech Debelle - Nem segített az elismerésSpeech Debelle - Nem segített az elismerés