Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ki a 21. század legjobb zenésze?

Beatles - Ki a 21. század legjobb zenésze?

A Nielsen SoundScan hamarosan bejelenti, hogy az eladási adatok alapján ki volt a legsikeresebb előadó az elmúlt 10 évben. Megszereztük a befutók listáját, érdemes kattintani!

Help

Már csak néhány nap van hátra 2010-ig, ezért a zenei produkciókkal foglalkozó Nielsen SoundScan készített egy felmérést arról, hogy a 21. század első tíz évében ki lehetett a legsikeresebb zenész az eladási adatok alapján. Nos, az első helyen minden bizonnyal vagy Eminem, vagy pedig a Beatles fog végezni: a fehér rapper ugyanis 2000 óta 32.2 millió albumot adott el, a gombafejűek pedig 30 milliót.

Beatles - Ki a 21. század legjobb zenésze?

A Nielsen SoundScan annak is utánajárt, hogy melyik nagylemez volt a legnépszerűbb az elmúlt 10 évben, és itt bizony a Beatles nem talált legyőzőre: ’1’ című válogatásalbumuk ugyanis 11.5 millió példányban kelt el 2000 óta, és ezzel bőven beelőzték a második helyezett, ‘No Strings Attached’ névre keresztelt N’ Sync lemezt, amit 11.1 millió rajongó vásárolt meg.

Az interneten Lady Gaga nyert: legálisan ugyanis 13.6 millió trackjét töltötték le az elmúlt tíz évben. Itt Michael Jackson lett a második 11.6 millió letöltéssel és a Black Eyed Peas a harmadik 11.1 millió digitálisan eladott dallal.

Juhász Gergely

2009. 12. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2009. 12. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ki a 21. század legjobb zenésze? cikk képei
Beatles - Ki a 21. század legjobb zenésze?Beatles - Ki a 21. század legjobb zenésze?