Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertek

Tankcsapda - Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertek

A Tankcsapda húsz esztendős fennállását ünnepelni hivatott turné hamarosan az utolsó két nagy dobásához közelít. December 19-én, szombaton a budapesti SYMA Csarnokban, december 29-én pedig a debreceni Főnix Csarnokban zárul a jubileumi koncertsorozat.

A csapat húszéves fennállását egy 2009. április 2-án Sopronból útjára induló koncertsorozattal kezdte, mely állomásai között több magyarországi helyszín mellett a londoni Lock17 is szerepelt. A tavaszi "retroturné" után a Tankcsapda országos fesztiváljárása vette kezdetét. A zenekar - miközben a debreceni Kölcsey Központ stúdiójában továbbra is az új album dalait rögzítette- , már nagy erőkkel készült a Nagy Tankcsapda Napra, a Sziget Fesztivál tematikus mínusz egyedik napjára. Augusztus 10-én a debreceni trió két és fél órás maratoni műsorát több mint 35 ezer ember látta. Ezzel a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán történetük eddigi legnagyobb koncertjét adták.

Tankcsapda - Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertek

A legutóbbi Tankcsapda-sorlemez meglehetősen régen, 2006 tavaszán jelent meg Mindenki vár valamit címmel. Az akkori cím ma nagyon érvényes, hiszen a Tankcsapda-rajongóknak három és fél évet kellett várniuk az új albumra, mely október 14-én látott napvilágot Minden jót címmel, éppen a zenekar hivatalos húszéves születésnapján. (A Tankcsapda ezen a napon, 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként.)

A „Minden jót” címre keresztelt album hatalmas érdeklődéssel indult útjára. Az album megjelenésnek napján a zenekar közel négy órán keresztül dedikált és ünnepelt több száz rajongójával! A lemezen az elmúlt húsz évben megismert zenei korszakok, és stílusok szinte mindegyikét megidézi egy-egy szerzemény, így a lassú balladisztikus daloktól a gyors és dallamos punk témákig mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

A csapat tagjai a jubileumi év hátralévő hónapjaiban mintegy harminc koncertből álló turnén vettek részt, amit idén is a hagyományok szerint december 19-én, Budapesten a Syma Csarnokban, 29-én pedig Debrecenben, a Főnixben zárnak le. Mindeközben egy fotókiállítás is útjára indul: 20 év – 20 Kép címmel Burger Barna fotográfus zenekarról készített képeiből. Számos érdekesség, soha nem látott fotók kerülnek kiállításra a Kölcsey Központ falain belül. A kiállítás január végéig látható, megtekintése ingyenes!

DEBRECEN- FŐNIX CSARNOK

2009. december 29. (kedd)

Kapunyitás: 18.00

Program:

19.00 Hangtapasz
20.00 Jamie Winchester
21.15 Tankcsapda

Jegyárak:

Küzdőtér: 3990 Ft
Lelátó: 4490 Ft

2009. 12. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2009. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 01. 26. 20:11
ott voltam a koncerten durva volt csakigy tovább srácok üdv robi minden jot tankcsapda xx

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertek cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertekTankcsapda - Tankcsapda: 20 éves jubileumi turnézáró koncertek