Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. rész

Rihanna - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. rész

Rihanna, Timbaland, Mariah Carey, Leona Lewis, Ciara, Mika, Chris Brown, Shakira, 50 Cent. Ugye milyen nagy nevek? Pedig úgy tűnik, a közönség alaposan rájuk unt, hisz mindegyikőjüknek idén jelent meg új lemeze, ami a kutyát se érdekelt…

Rihanna és Chris Brown februári csetepatéja senkinek sem kedvezett: mindkettejük hírneve rendesen megcsappant a szörnyű eseményt követően. Rihannát ugyan lehet sajnálni, hisz ő volt az áldozat, ámde rajongóinak többsége mégsem tartott ki a barbadosi szépség mellett. A bántalmazást követően szárnyra kapott pletykák szerint RiRi ismét Chris karjaiban kötött ki, ami nem meglepő módon nem nyerte el a rajongók tetszését. Minden meglátszik a lemezeladásokon: Rihanna most megjelent albuma, a ’Rated R’ ugyan a 4. helyen debütált a Billboard listáján, ezen a héten azonban már csak a 16. helyen találjuk a korongot, ami rendkívül kiábrándító, nem beszélve arról, hogy a másik fontos kereskedelmi térségben, Angliában a ’Rated R’ csúcspozíciója csak a 16. hely volt. Chris Brownnak ezen a héten jelent meg harmadik lemeze ’Graffiti’ címmel, melyről az eddig kimásolt két kislemez csúful megbukott a listákon. Maga a nagylemez sem brillírozik, csak a hatodik helyen nyitott az USA-ban.

Rihanna - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. rész

Timbaland soron következő albuma is a héten látott napvilágot ’Shock Value 2’ címmel (kritika hamarosan). A zeneipart biztos nem, minket viszont sokkolt a lemez, hisz a rendkívül gyenge 36. helyen nyitott a Billboard listán. A jóöreg Timbo nem sok újat mutat új anyagán, érthető módon ráunt a közönség.

Mariah Carey sem találja régi önmagát: olvasóink többsége talán nem is hallott arról, hogy az aranytorkú énekesnőnek idén új albuma jelent meg. A ’Memoirs of an Imperfect Angel’ szeptemberben került a lemezboltok polcaira, de amilyen gyorsan jött, olyan szélsebesen el is tűnt az élmezőnyből. Hiába, ha valaki évekig nem képes újat mutatni, annak ez az eredménye.

Leona Lewis sem a régi: nem csak szülőhazájában, Nagy-Britanniában, hanem a tengerentúlon is vesztett népszerűségéből. Tény, hogy nem kapott akkora promóciót, mint két évvel ezelőtt, de mégiscsak furcsa, hogy az ’Echo’ csak a 13. helyen nyitott az USA-ban. Angliában csak 3 hétig szerepelt a 10 legjobban fogyó album között. Az első kislemez, a ’Happy’ pedig sehol sem lett igazi nagy sláger, míg a 2007-es ’Bleeding Love’ – emlékezzünk csak – az év talán legnagyobb slágere volt, közel húsz országban lett listavezető.

Összeállításunk következő részében Ciara, Mika, Shakira és 50 Cent idei bukásával fogunk foglalkozni.

Luxi

2009. 12. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2009. 12. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 12. 16. 21:06
Mariah lemeze nem lett sikeres, ez tény. Viszont ez az énekesnő egyik legjobb anyaga a munkássága során. Egyedül a Universal kiadó okolható a lemez silány promóciójáért. Most viszont rákapcsolnak és két remix album is készül a lemezből. Az egyik egy r'n'b-s vendégművészekkel teletűzdelt változat, míg a másik egy dance lemez, melyen JumpSmokers remixeli újra az album összes dalát. Mariah 20 éve van a zenei pályán és több mint 175 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Nem sok ilyet van ma már a zenei palettán...
Vendég 2009. 12. 16. 22:39
Leona Lewis új dala, a Happy éppen a 4. az európai rádiós játszási listán... ahhoz képest nem rossz, hogy "sehol sem lett igazi nagy sláger+...
Vendég 2009. 12. 16. 22:57
Szvsz. Mariah új albuma az év egyik legjobb albuma, pedig én aztán nem vagyok Mariah fan, de ez az album nagyon ott van művészileg. Tehát tényleg nem tömegtermék, talán ezért nem lett sikeres. Ez egy művészi tökéletességgel összerakott album.
Vendég 2009. 12. 19. 17:34
Mariah Carey-t tényleg nem érdekli a kutya sem...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. rész cikk képei
Rihanna - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. részRihanna - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 1. rész