Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

CD-n kell Susan Boyle!

Susan Boyle - CD-n kell Susan Boyle!

Még a zenei élet legnépszerűbb előadói is csak álmodhatnak ekkora sikerről! Most, karácsony előtt, amikor éves viszonylatban a legtöbb hanghordozó fogy, harmadik hete Susan Boyle vezeti a világ két legfontosabb albumeladási listáját! Az amerikait és a britet.

A Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatában áprilisban ismertté vált skót asszony I Dreamed a Dream című első nagylemezéből a megjelenés hetében több mint hárommilliót értékesítettek világszerte. Az Egyesült Államokban 700 763 példány talált belőle gazdára az első héten. A tengerentúlon debütáló albumból az első hét napon legutóbb 1993-ban adtak el többet – Snoop Dogg korongja, a Doggystyle 802 858 példányban fogyott, de akkortájt teljesen más viszonyok uralkodtak.

Susan Boyle - CD-n kell Susan Boyle!

Susan lemezét a kiadás hetében az USA-ban húsz emberből csak egy vette meg digitális formátumban, pontosan hatszázaléknyian, a többiek hanghordozón szerezték be. 2009 közepéről származó adat szerint a CD-forgalom az amerikai piac hetvenhét százalékát teszi ki. A két héttel ezelőtti listavezető albumból, John Mayer rockzenész Battle Studies című lemezéből 286 ezer kelt el az első héten – ennek negyvenöt százalékát digitális formátumban vették meg. A New York Timesnak nyilatkozó szakértők egyike szerint Boyle eredménye azzal magyarázható, hogy albumát az átlagos zenefogyasztónál idősebbek, főként nők vásárolják, akik szeretik kézben fogni a lemezt, és nem mozognak otthonosan az interneten. A másik szakértő is hasonlóképpen vélekedik. Szerinte az énekesnő mesés története minden társadalmi rétegben és korosztályban elsősorban azokat fogta meg, akik úgy vélik, akkor lehetnek részesei a sikernek, ha kezükbe foghatják az albumot.

Puha József

2009. 12. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

CD-n kell Susan Boyle! cikk képei
Susan Boyle - CD-n kell Susan Boyle!Susan Boyle - CD-n kell Susan Boyle!