Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét?

Joe McElderry - Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét?

Tegnapelőtt számoltunk be arról, hogy a hatodik The X Factor vasárnapi befejezésével ismertté vált a karácsonyi brit listavezető személye. Most, két nappal később viszont már korántsem lehetünk biztosak Joe McElderry sikerében – a vezetést illetően a biztos szót a valószínűleg szóra kell cserélnünk. Egyre többen csatlakoznak ugyanis egy érdekes kezdeményezéshez…

Napjaink tehetségkutató tévéműsorai a világ minden részén megosztják a társadalmat. Nagy-Britanniában az elmúlt négy év karácsonyán a december közepén véget érő The X Factor győzteséé volt a kislemezek összesítésének első helye. Sokaknak azonban nem tetszik, hogy a verseny miatt megszűnt a harc az első pozícióért. Korábban már októberben ment a találgatás, kik a listavezetés esélyesei – előadók, lemezcégek versenyeztek, hatalmas presztízs volt az ünnepeket az élen tölteni. Tavaly a verseny ötödik sorozatában diadalmaskodó Alexandra Burke foglalta el a csúcsot Leonard Cohen 1984-es Hallelujah című slágerének átdolgozásával. Egy kezdeményezés indult útjára, többen úgy gondolták, ha már ennek a szerzeménynek kell vezetnie, vezessen egy – szerintük – jobb változata, az 1997 májusában a 31. életévében elhunyt Jeff Buckley amerikai zenész előadásában. Ez a második helyen szerepelt a karácsonyi listán, az első hely megszerzésére nem volt esélye. Az eredeti, Leonard Cohen-féle verzió is bekerült a rangsor negyvenes mezőnyébe, a 36. helyen állt. Most Joe McElderry ellen fogtak össze elsősorban a tehetségkutató ellenzői – s úgy tűnik, jóval nagyobb sikerrel járnak, mint tavaly. Azt szeretnék elérni, hogy a Rage Against the Machine 1992-es Killing in the Name című felvétele álljon a brit lista élén karácsonykor. A cél érdekében arra kérik a zenerajongókat, hogy vásárolják meg a zeneletöltő oldalakon. A kezdeményezéshez az internetes közösségi honlapokon már több százezren csatlakoztak – nyilván nem mindenki, csak egy részük tesz eleget a kérésnek. A brit fogadóirodák eleinte száz az egyhez adták a kaliforniai rockzenekar győzelmét, mostanra viszont közvetlenül a The X Factor győztese mögé küzdötte fel magát. Simon Cowell, a vetélkedő zsűrijének elnöke cinikusnak nevezte az online szervezkedést. Elmondása szerint nem szép dolog lenézni a műsor rajongótáborát, ráadásul a hőbörgők nem vele tolnak ki – ahogyan azt hangoztatják –, hanem a tehetségkutató győztesével.

Joe McElderry - Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét?

A szakértők többsége szerint Joe McElderry megszerzi az első helyet, de csak minimális előnnyel. Úgy vélik, az eladott CD-k száma dönt. A Rage Against the Machine dala kislemezen nem kapható, Joe felvétele, Miley Cyrus slágerének, a The Climb címűnek az átdolgozása viszont maxi CD-n is forgalomba került – digitális formátumban hétfőtől, hanghordozón tegnaptól szerezhető be.

Puha József

2009. 12. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét? cikk képei
Joe McElderry - Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét?Joe McElderry - Keresztülhúzzák a listavezető-esélyes tervét?