Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kártérítés a zenésznek

Blink 182 - Kártérítés a zenésznek

Travis Barker, az idén februárban újjáalakult Blink-182 dobosa tavaly szeptemberben súlyos légi balesetet szenvedett. A Learjet 60 típusú kisrepülőgép a Dél-Karolina állambeli Columbia közelében az indulásnál nem tudott a levegőbe emelkedni, letért a kifutópályáról és kigyulladt. Hatan utaztak rajta, négyen életüket vesztették.

Travis és Adam Goldstein (a Crazy Townban megismert DJ AM, a 2007-ben újjáalakult együttesben már nem szerepelt, idén augusztusban drogtúladagolásban elhunyt zenész) élte túl a balesetet.

A dobos deréktól lefelé súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Beperelte a repülőgép üzemeltetőit, szerinte felkészítetlen, repülésre alkalmatlan állapotban engedték útjára, és nem kellőképpen kiképzett pilóták vezették. „Ha nem vagyok rajta, nem lennének égési sérüléseim, és ma is tudnék olyan dolgokat tenni, amire a normális emberek képesek. Ha valami rosszul sül el, az áldozatoknak kárpótlás jár. Elvesztettem két barátomat is, őket már semmi sem hozza vissza” – jelentette ki Travis.

Blink 182 - Kártérítés a zenésznek

A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy valóban hibáztak a gép üzemeltetői. A bírósági ügy a napokban zárult le, miután a cégek elismerték hibájukat, és peren kívüli megállapodás keretében kártérítést fizettek a zenésznek. Az összeget nem hozták nyilvánosságra, bár a dobos az év elején fájdalomdíjként mindössze 25 ezer dollárra tartott igényt.

Puha József

2009. 12. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kártérítés a zenésznek cikk képei
Blink 182 - Kártérítés a zenésznekBlink 182 - Kártérítés a zenésznek