Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sikeres összefogás

Rage Against The Machine - Sikeres összefogás

Egyre többen sírták vissza a régi időket. Amikor még harc volt a karácsonyi brit listavezető pozícióért. Hát most ismét megkapták, volt harc és izgalom bőven!

Az ünnepekhez Nagy-Britanniában a listavezető dal is hozzátartozik – úgy, mint sehol máshol. Ilyenkor jóval nagyobb figyelem hárul a listavezető-esélyesekre, a rangsor születésére. Az elmúlt években azonban előre tudtuk, a december közepén véget érő The X Factor aktuális győztese fog vezetni – az elmúlt négy év karácsonyán ők uralták a mezőnyt. Jon és Tracy Morter is megunta ezt a helyzetet, az egyik közösségi portálon kampányt indítottak azért, hogy idén a Rage Against the Machine 1992-es, karácsonyinak semmiképpen sem nevezhető felvétele a Killing in the Name álljon az élen, véget vetve a tehetségkutató tévéműsor sorozatának. Eleinte senki sem hitt a kezdeményezés sikerében. Még múlt szerdán sem nagyon hittek benne, pedig a Los Angeles-i rockzenekar több mint 65 ezer dallal vezetett Joe McElderry előtt. A hatodik The X Factor győztesének The Climb című felvételét hétfőn és kedden csak digitális formátumban lehetett beszerezni, maxi CD-n szerdán került a boltokba, s mindenki úgy gondolta, pillanatok alatt utoléri és megelőzi kihívóját.

Rage Against The Machine - Sikeres összefogás

De nem érte utol, a különbség csak lassan csökkent. A hét vége felé egyre többen ébredtek rá arra, van esély a Rage Against the Machine trónszerzésére, s ez szárnyakat adott, szombaton hirtelen megugrott a különbség közöttük, ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy Joe nem győzhet. Érdekesség, hogy a tehetségkutató első sorozatát megnyert Steve Brookstein – ő az egyetlen, aki nem karácsonykor, hanem januárban szerepelt a brit összesítés csúcsán – is az együttest támogatta. Az összefogás eredményes volt, a Killing in the Name a karácsonyi listavezető! Sőt 2009 legjobban debütáló, egy hét alatt a legnagyobb példányszámban elkelt szerzeménye lett a szigetországban! 502 569 példányban fogyott kizárólag digitális formátumban, mivel maxi CD-n nincs forgalomban. Több mint 50 ezerrel értékesítettek többet belőle, mint McElderry dalából.

A Rage Against the Machine zenészei jövőre ingyenes köszönőkoncertet adnak Londonban. Erre Simon Cowellt, a The X Factor zsűrijének elnökét is meghívták. A zenekar gratulált Simonnak és a második helyen végzett McElderrynek, Simon pedig megköszönte az együttesnek, hogy izgalmassá tette a karácsonyi versengést.

A közösségi portálon indult kampány egy idő után jótékonysági fordulatot is vett, vasárnapig 65 ezer font gyűlt össze egy hajléktalanokat segítő alapítvány részére – a Rage Against the Machine is neki ajánlotta fel a letöltésből származó bevétele egy részét.

Puha József

2009. 12. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sikeres összefogás cikk képei
Rage Against The Machine - Sikeres összefogásRage Against The Machine - Sikeres összefogás