Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/52

Listamustra - Listamustra 2009/52

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban változatlanul – negyedik hete – a skót Susan Boyle albuma, az I Dreamed a Dream a legkelendőbb hanghordozó. A szigetországban négy hét alatt 1 342 288 példányt értékesítettek belőle, ezzel 2009 legvásároltabb nagylemeze lett, megelőzve a New York-i Lady GaGa, a brit zenei piacon 2009 januárjában megjelent The Fame című albumát.

Az USA-ban újabb 661 ezer példány kelt el Susan korongjából. Alicia Keys negyedik stúdiólemeze, a The Element of Freedom 417 ezer eladott példánnyal a második helyen debütált. A 29. életévében járó New York-i énekesnő előző három stúdióalbuma és a 2005-ös Unpluggedja is listavezető volt az amerikai piacon. A mostani is az lett volna, ha nincs a vénlány…

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Ke$ha: TiK ToK
Nagy-Britannia – Rage Against the Machine: Killing in the Name
Németország – Keri Hilson: I Like
Magyarország – Holdviola: Bánat utca

Meglepetés a német csúcson
A Nagy-Britanniát alaposan megmozgató kezdeményezésnek köszönhetően megtört a The X Factor sikersorozata. A tehetségkutató tévéműsor előző négy győztese karácsonykor uralta a hazai kislemezlistát, a hatodik sorozatban diadalmaskodó Joe McElderrynek viszont a The Climb című Miley Cyrus-dal átdolgozásával ez nem sikerült, és egyelőre be kell érnie az ezüstérmes pozícióval. Elképzelhető, hogy a jövő héten már listavezető lesz, a Rage Against the Machine-t segítő kampány ugyanis, hogy az 1992-es Killing in the Name című felvétele az élre kerüljön, csak egy hétig tartott. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján Ke$ha vette át a vezetést a TiK ToK című dallal. A Los Angeles-i énekesnőnek ez az első szólófelvétele, de már szerepelt a rangsor csúcsán a hat hétig vezető Flo Rida-sláger, a Right Round közreműködőjeként. Németországban meglepetésre egy másik amerikai énekesnő nyitott az összesítés élén, a Georgia államból származó Keri Hilson az I Like című dallal. Ő mifelénk 2007-ben vált ismertté Timbaland slágere, a The Way I Are közreműködőjeként. Magyarországon 13. hete a Holdviola vezet a Bánat utca című szerzeménnyel.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Susan Boyle: I Dreamed a Dream
Nagy-Britannia – Susan Boyle: I Dreamed a Dream
Németország – Ich + Ich: Gute Reise
Magyarország – Andrea Bocelli: My Christmas

Újdonsághiányos élmezőnyök
A New York-i Alicia Keys az ünnepek elé időzítette negyedik stúdiólemeze megjelentetését, amely az észak-amerikai kontinensen december 15-én került a boltokba. A The Element of Freedom a legjobban kezdő újdonságként az Egyesült Államokban a második, Németországban a 15., Nagy-Britanniában a 17. helyre iratkozott fel. A brit és a német húszas mezőnyében több új belépőre nem is lelünk. A brit összesítésben a következő újdonság a 28. helyre megérkező, két CD-t és egy DVD-t tartalmazó Paul McCartney-koncertalbum, a Good Evening New York City. Németországban Alicia Keys korongján kívül nincs újdonság az ötvenes mezőnyben. Az USA-ban még egy új belépőt találunk a TOP 10-ben, a kilencedik helyen kezdett Robin Thicke negyedik stúdiólemeze, a Sex Therapy: The Session. Magyarországon Andrea Bocelli albuma, a My Christmas vette át a vezetést. A TOP 40 egyetlen újdonsága a Quimby 28. helyen startoló, CD-t és DVD-t tartalmazó Lármagyűjtögető című kiadványa.

Puha József

2009. 12. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 12. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 12. 29. 17:28
ja, tudom. ez volt ma a "Zenehídban" a "Csé" által is... ;-) ;-P "message" "Csé"-nek: ja, és mi volt délben az a KÜLÖN váltás - pedig lett volna ideje szerintem "Bé"-nek is odaülnie beköszönni!? és mi volt az a Hidak gála tv-s ismétlések Csé általi ajánló? ami du.-ra ugye a Hidak stábjától lett, ahogy szokták. ("Csé" már mindenütt 'nyüzsög'?) :-) 'egyesek' 'kikoptak' a Hidak és a RTV tévés stábjából évekkel ezelőtt már, míg mások oda is 'betörnek', mint aki "Bé" nyomdokain jár hosszú évek óta (MMR, majd L-VTV., és talán már a Hidak is?) ;-P majd "Csé" megmutatja, hogy kell topon "pörögni"? ;-) ;-P MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva...
Vendég 2009. 12. 29. 17:33
"sztárpletykák" rovat, vagy nem? ;-))) ;-P
Vendég 2009. 12. 29. 17:42
http://www.music.hu/news.php?cikk=8434

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/52 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/52