Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. rész

Ciara - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. rész

Az előző összeállításunkban már beszéltünk Rihanna, Chris Brown, Timbaland, Mariah Carey és Leona Lewis idei csúfos bukásáról. Most Ciara, Mika, Shakira és 50 Cent a soros.

Ciara – akit a crunk’n’b királynőjeként emlegetnek – tavasszal jelentette meg harmadik stúdiólemezét ’Fantasy Ride’ címmel, melyről az egyetlen slágernek mondható szerzemény a Justin Timberlake közreműködésével készült ’Love, Sex, Magic’. A lemez sajnos a kutyát sem érdekelte, félmilliót sem sikerült eladni belőle. A promóció megvolt, viszont CiCi (félreértés elkerülése végett ejtsd: szíszí) elkövetett egy hatalmas hibát: a megjelenés előtti hónapok alatt sorra jelentette meg a dalokat az interneten, így a rajongók számára alig tartalmazott újdonságot a korong, hisz így korábban több mint a felét le lehetett tölteni az internetről. Ettől függetlenül a Missy Elliottal közös ’Work’ című dala lehetett volna világsláger is, ebben talán azt látom, hogy a közönség egy kicsit ráunt a hölgyre. 2010-ben érkezik a negyedik nagylemez, ami sorsdöntő lesz Ciara karrierjében. Én igenis látok sikert a projectben, hiszen az énekesnőnek nagyon egyedi hangja van, és ha jól használja, még simán érhet el sikereket.

Ciara - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. rész

Nem úgy, mint Mika, akire úgy ráunt a közönség, mint annak a rendje. Az énekes második lemeze, a ’The Boy Who Knew Too Much’ azonnal eltűnt a listák élmezőnyéből. A promó nem volt elég, de nem hiszem, hogy csak ez lenne az egyetlen ok: hiába rendelkezik nem mindennapi adottságokkal (öt oktávos a hangterjedelme), ha mindegyik számában ugyanúgy énekel, abban már semmi különleges nincs. Az egy dolog, hogy jó hangja van. De ha nem használja jól, akkor lőttek az egésznek.

Hol van már az a Shakira, akinek slágereit hónapokig dúdoltuk? A ’Whenever, Wherever’-rel berobbant kolumbiai énekesnőnek idén jelent meg ’She Wolf’ című albuma. Az ugyanezt a nevet viselő első kislemez nem robbant: az USA-ban még a TOP10-be sem került be, de a világ többi országában sem szerepelt valami fényesen. A dal mondhatni egyedi refrénnel rendelkezik, egyesek szerint egyenesen fülsüketítő. Az album pedig igencsak elcsúfítja az énekesnő slágerlistás és eladási statisztikáját, ne is reméljük, hogy a ’She Wolf’-ból milliók fogynak majd el. A kolumbiai sztár igencsak elszürkült az utóbbi években, sajnos nem sikerült olyan dallal előrukkolnia, ami elnyerte volna a közönség tetszését. Na majd legközelebb.

Legutolsó bukott előadónk nem más, mint a nagydumás 50 Cent. A rapper csillaga már jó ideje, nagyjából 2007 óta leszálló ágban van. Akkor megjelent albuma, a ’Curtis’ messze elmaradt az első két korong eladásaitól, nemhogy 10 milliót, még 5-öt sem sikerült produkálnia. Akkori egyetlen slágere a Timbalanddel és Justin Timberlake-kel közös ’Ayo Technology’, amiben Fifty csupán egy versszakot rappel… Decemberben jelent meg a régóta halogatott ’Before I Self Destruct’ című albuma, amely úgy elhasalt mindenütt, hogy még maga 50 Cent is meglepődött: „Biztos vagyok benne, hogy ha most meghalnék, úgy vennék ezt a lemezt, mint a cukrot” – nyilatkozta a siralmas eladási mutatókra a rapper. Fifty népszerűségi indexe az elmúlt években a töredékére csökkent, de nem is csoda: visszataszító nyilatkozatai és (az eladások szerint is) unalmas zenéje már egy cseppet sem vetnek rá jó fényt. A keményfiú jobban tenné, ha pihenne pár évet, és csak költené azt a sok lóvét, amit az évtized közepén „gyűjtött”…

Luxi

2010. 01. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2010. 01. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 01. 10. 18:52
Az "Ayo Technology" című számban 50 Cent két (2!) versszakot rappel...
Vendég 2010. 01. 10. 18:59
"Ayo Technology" Közremúködők: Timbaland, Justin Timberlake Hossz: 4:07 50 Cent részei: Intro: 0:27 1. versszak: 0:50 2. versszak: 0:43 Összesen: 120 műsodperc, tehát 2:00 Azért nem olyan csúfos az a szám, ahoz képest, hogy két közreműdödő mellett (akik csak a refrént éneklik) 50 Cent majdnem a szám felében szerepet kap...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. rész cikk képei
Ciara - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. részCiara - 2009: A nagy sztárok bukásának éve – 2. rész