Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról

Depeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról

Hogyan ugratják egymást koncert közben az együttes tagjai, melyik Depeche Mode klipet utálja a legjobban Dave Gahan és miért lett volna jó, ha a zenekar beszél néhány szót oroszul? Megdöbbentőek a válaszok.

Peace

Ma este ismét Budapesten koncertezik a Depeche Mode. Azt mindenki tudja, hogy a banda imádja a magyar fővárost, hogy fél éven belül már másodjára jönnek hozzánk, és hogy eddig több, mint 100 millió albumot adtak el, de van néhány dolog, ami eddig egyáltalán nem volt köztudott a zenekarról. Ezekből gyűjtöttünk most össze ötöt.

01. A Depeche Mode-nál bevett szokás, hogy egy-egy komolyabb turné utolsó állomásán őrültködnek egy kicsit. Ilyenkor a menedzserük nőnek, vagy kacsának öltözik és kimegy a színpad közepére énekelni, a stáb tagjai pedig egy-egy dal közben a pucér seggüket mutogatják az együttesnek a színpad széléről és így röhögtetik Dave Gahanéket.

Depeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról

02. Az 1987-es ’To Have And To Hold’ című dal elején elhangzik egy mondat oroszul. Ez magyarra fordítva a következőt jelenti: ”A nukleáris fegyverkezés fejlődését és a fegyverkezési verseny szociálpszichológiai aspektusait ezek a jelentések figyelembe veszik". Alan Wilder a felvételkor nem tudta, mit jelent ez a szöveg.

Depeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról

03. Dave Gahan szívből gyűlölte azt az egy hetet, amikor az Enjoy The Silence klipjét forgatták. Ekkor ugyanis az énekes hosszú napokon keresztül mászkált Skócia és Franciaország hófödte hegyei közt egy vékony királyi ruhába öltözve, országalmával és jogarral a kezében. Gahannek a hideg miatt jóval a forgatások befejezése előtt elege lett az egészből, rendelt magának egy helikoptert, faképnél hagyta az egész stábot és visszavitette magát a szállodájába. Az Enjoy The Silence klipjét pedig a megmaradt felvételekből vágták össze.

04. A Depeche Mode legutóbbi, Peace című klipje az első a zenekar történetében, amiben maguk a tagok nem jelennek meg. Az ok prózai: ezt akkor forgatták, amikor Dave Gahant éppen a húgyhólyagjában talált daganat miatt operálták, és mivel Ő nem tudott a klipben szerepelni, a többiek is visszaléptek.

05. Martin Gore-nak különösen fehér a bőre, ám a vér szerinti apja nem más, mint egy fekete bőrű férfi. A zenész ennek kapcsán többször is viccelődött azzal, hogy egy, a publikum által nem látható testrészének egészen más színű az árnyalata, mint az arcbőrének…

Szóval Depeche Mode koncert ma este a Papp László Budapest Sportarénában, jó szórakozást annak, aki ott lesz.

Juhász Gergely

2010. 01. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2010. 01. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 01. 12. 14:54
Tök jó!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról cikk képei
Depeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-rólDepeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-rólDepeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-rólDepeche Mode - Öt dolog, amit nem tudtál a Depeche Mode-ról