Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Smashing Pumkins visszatekintés

Smashing Pumpkins - Smashing Pumkins visszatekintés

Már írtuk, hogy a Smashing Pumkins 42 éves oszlopos tagja és Jessica Simpsons most már a stúdióban is együtt dolgoznak egy új, közös számon. Ennek kapcsán érdemes elolvasni, mit is gondol most Bill Corgan a banda új felállásáról.

Billy cáfolja, hogy a Smashing Pumkins 2000-ben „hagyományos értelemben” feloszlott volna – bár kétségtelen tény, hogy az új felállás miatt számtalan rajongó elfordult a bandától.

A Smashing Pumkins a 90-es évek végétől kezdődően kezdte elveszíteni a lába alól a talajt, és szinte kontrollálatlanul kezdett el lefelé zuhanni a népszerűsége, a zenekar belső feszültségei, az állítólagos drog használattal kapcsolatos hírek, és a csökkenő lemezeladások miatt.

Smashing Pumpkins - Smashing Pumkins visszatekintés

Végül Bill Corgan újraszervezte az egész csapatot 2006-ban, és a 19 éves Mike Byrne lett az új dobos Jimmy Chamberlin helyett, aki sajnálatos módon kilépett még az év elején. A Smashing Pumkins újjászervezése után még azt is bevallotta, hogy egy kicsit elkedvetlenedett az új felállás miatt.

„A banda „szétcseszése” utólag belegondolva egy elég nagy hiba volt. Az volt benne a legrosszabb hogy megtörte, azt a bizalmat amit a közönség adott. Az biztos, hogy nagyon szerettek bennünket (az mindegy hogy az ötleteink, a tagok, vagy a számaink miatt - igazándiból nem is tudom mi volt a fő ok). Ez egy olyan dolog, mint amikor szakítasz valakivel, és utána újra megpróbáljátok: a kapcsolat már soha nem lesz a régi. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem vagyunk, vagy nem leszünk olyan jók mint régen, de az biztos hogy mások lettünk. A régi csodás érzések az eredeti felállással kapcsolatban kétségtelenül eltűntek. Ha azt mondanánk hogy „egy pár évig nem voltunk”, az egy nagyon hasonló dolog lenne ahhoz, ami valójában történt. De a szakítás miatt benne van ebben sajnos egy erőszakos törés is.

-CsL-

2010. 01. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 01. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Smashing Pumkins visszatekintés cikk képei
Smashing Pumpkins - Smashing Pumkins visszatekintésSmashing Pumpkins - Smashing Pumkins visszatekintés