Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Radiohead - kritika a kiadók felé

Radiohead - Radiohead - kritika a kiadók felé

A Radiohead-es Ed O'Brien szerint nem a kalózkodás öli meg a zeneipart. Szerinte a kiadók ósdi módszerei miatt csökkennek az eladások. Szerinte fel kellene ébredniük végre.

„Mindig elborzadok amikor valaki arról kezd el nekem beszélni, hogy a kalózkodás majd megöli a zenét, a zeneipart, és majd darabokra tör bennünket is. Nem hiszek ezekben a dolgokban.”

Lehet hogy akik letöltik a számainkat nem veszik meg a lemezt, de fognak költeni koncertjegyekre, pólókra, és minden egyébre.

A kiadók egy ősrégi üzleti modellt használnak, még ebben az új digitális korban is. Az egész folyamatnak meg kell változnia. Sokkal több helyen kellene zenét értékesíteni, ha úgy tetszik több „Sportifys”-t szeretnék. Több zenét, több helyen eladni. És persze, sokkal olcsóbban kell adni a zenét hogy a kalózokkal versenyezni lehessen. A BitTorrent hálózatok nagyon hasznosak, de nagyon nem menők. A mai idők Richard Branson-ja képes lenne arra, hogy a 14-24 éveseknek irtózatosan jó weboldalakat készítsen, ahol a zenéé a főszerep. Csinálni kellene valami újszerűt, és nagyon egyszerűvé, meg persze olcsóvá kellene tenni a zenevásárlást mindenki számára.

Radiohead - Radiohead - kritika a kiadók felé

A probléma szerinte a következő:

„Egy csomó 14-17 évesnek természetesen nincsen hitelkártyája, hogy a jó életbe tudnák akkor megvenni a zenét digitálisan?” - És ezek csak a legalapvetőbb problémák.

Úgy érzem a zeneipar kereke megragadt a kátyúkban – ezeket a dolgokat kb. egy hét alatt meg kellett volna oldaniuk! Gyorsabban kell haladni. Ebben a helyzetben vagyunk már jó tíz éve. És miért is vagyunk még mindig itt? Mert a zeneipar képtelen megfelelni a kihívásoknak, és csak vonszolja a lábát a digitális terjesztés felé!”

-CsL-

2010. 01. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 01. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Radiohead - kritika a kiadók felé cikk képei
Radiohead - Radiohead - kritika a kiadók feléRadiohead - Radiohead - kritika a kiadók felé