Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyar jazz zenészek londoni sikere

Jazz - Magyar jazz zenészek londoni sikere

A Sohoban adott teltházas koncertet a Sárik Péter Trió és a Smárton Trió. A Soho Jazz klub mindkét este megtelt a jazz helyi szerelmeseivel, s a hallgatóság állva tapsolta vissza a művészeket.

Kevés magyar jazz zenekar számára adatik meg az a lehetőség, hogy bebocsátást nyerjen a brit zeneipar kapuin, és az egyik legnevesebb londoni klubban lépjen színpadra.

A magyar jazzrajongók által közkedvelt két együttes, a Sárik Péter Trió és a Smárton Trió a londoni Pizza Express Soho Jazz Club közönségét is alaposan megdolgoztatta – a hallgatóság állva tapsolta vissza a művészeket. A klub mindkét este megtelt a jazz helyi szerelmeseivel, meghívott szakmabeliekkel és magyar érdeklődőkkel.

Jazz - Magyar jazz zenészek londoni sikere

A Smárton Trió koncertjét a magyar származású soul-jazz dívával, Natalie Williams énekesnővel közösen előadott két dal színesítette.

„A Bolygó Music szervezésében második alkalommal játszottunk a Pizza Expressben. Ez azért nagy dolog, mert a világ egyik legismertebb jazz klubjában kaptunk bemutatkozási lehetőséget, ahol olyan sztárok léptek már fel, mint Diana Krall, Jamie Cullum vagy Sting.” – meséli Sárik Péter jazz zongoraművész, aki „I’ll catch you” című szerzeményével 2008-ban az International Songwriting Competition (USA) nemzetközi dalszerző versenyen harmadik helyezést ért el.
A Smárton Trió február 11-én este koncertezik legközelebb (Take Five jazz klub, Budapest, Paulay Ede u. 2.).

stanley

2010. 01. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2010. 01. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyar jazz zenészek londoni sikere cikk képei
Jazz - Magyar jazz zenészek londoni sikereJazz - Magyar jazz zenészek londoni sikere