Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Grammy – tippek az amcsi győztesekre

Grammy 2010 - Grammy – tippek az amcsi győztesekre

Mivel a Grammy díjátadója már eléggé a nyakunkon van, ideje egy kicsit kielemezgetni, és elgondolkodni azon, hogy vajon kik is a legnagyobb esélyesek a díjakra.

Mindenki az öt legfontosabb kategóriára kíváncsi, nincs is ezzel semmi gond.

Következzenek a tippek:

Az év dala:

"Halo" - Beyonce
"I Gotta Feeling" - the Black Eyed Peas
"Use Somebody" - Kings Of Leon
"Poker Face" - Lady Gaga
"You Belong With Me" - Taylor Swift

TIPP: Lady Gaga, "Poker Face"

Az hogy Beyonce "Single Ladies" számát is jelölték a kategóriában, szerintünk egy kicsit beleszólhat Lady Gaga esélyeibe. Mégis több sanszot adunk arra, hogy a „Poker Face” fogja megszerezni a díjat és nem a „Single Ladies” Beyonce-tól. Lady Gaga szerintünk egy fokkal egyénibb, és mi tagadás a közönség szemében is népszerűbb már mint Beyonce. Jobb ha más most gyakorolja a díjátvételi beszédét.

Grammy 2010 - Grammy – tippek az amcsi győztesekre

Az év albuma:

"I Am... Sasha Fierce" - Beyonce
"Fearless" - Taylor Swift
"Big Whiskey and the Groogrux King" - Dave Matthews Band
"The Fame" - Lady Gaga
"The E.N.D." - the Black Eyed Peas

TIPP: Taylor Swift, "Fearless"

Taylor Swift már nem kispályás, egy-két nagyobb díjat már eddig is átvett, de még Grammy-t nem kapott - ez igaz. Lehet hogy mégis Beyonce lesz a nyerő? Viszont ha megnézzük, hogy Taylor Swift-et nyolc kategóriában is nevezték (természetesen az „év albuma” kategóriában is) nos akkor ebből azért már leeshet számára legalább egy díj. Akár ebben a kategóriában is... Nagyon tehetséges, és Lady Gaga-hoz hasonlóan nagyon népszerű is. A "Fearless" több mint 62 hetet(!) töltött a slágerlisták felső részében, és ebből ne felejtsük el hogy 11 hetet 1.-ként. Mellette kiadott még 8 olyan számot, ami top20-as lett. Az lehet, hogy egy átlag tizenéves nem annyira értékeli a country-val bélelt pop számait mint kellene, és persze ott van a két erős versenytársa is - Beyonce és Lady Gaga személyében- , de szerintünk ez a díj akkor is az övé lesz, mert az év legjobb albuma díjra ő a legérdemesebb. Népszerűség ide vagy oda.

Az év száma:

"Poker Face" - Lady Gaga
"Pretty Wings" - Maxwell
"Single Ladies (Put A Ring On It)" - Beyonce
"You Belong With Me" - Taylor Swift
"Use Somebody" - Kings Of Leon

TIP:Beyonce, "Single Ladies"

Beyonce "Single Ladies (Put A Ring On It)" száma egy kis gyöngyszem a néha sivár popzenei kínálatban, ami eredetileg a"I Am... Sasha Fierce" albumon jelent meg, és már az ötödik száma, ami a toplisták élén landolt. Még az előtt, hogy a "Pants on the Ground" felpezsdítette a tizenévesek vérét, kijött ez a bizonyos "Single Ladies" ami egy jól megírt, „paródiadús” tancos őrület - megmozgatott mindenkit. Ezért végül a "Single Ladies" elég sok jelölést kapott a zenai világból a legjobb R&B dal, legjobb női R&B énekesnő, és persze az „év száma” kategóriákra is. Nem véletlenül.

Legjobb új előadó:

The Ting Tings
Zac Brown Band
Silversun Pickups
Keri Hilson
MGMT

TIPP: Zac Brown Band

Az atlantai country együttes csillaga elég meredeken ívelt felfelé, amikor a listák élén találták magukat a "Toes"-al, és másik két számuk, a "Chicken Fried" és a "Whatever It Is" is a 2. helyig jutott fel. Ráadásul tényleg megérdemlik a díjat (nem csak azért mert végre nem pop banda), hanem azért is mert több mint kétszer annyi lemezt adtak el mint bármelyik egyéb jelölt a versenytársaik közül.

Ezek lennének az idei tippek.

Hozzáteszem még a kis elemzéshez, hogy számomra egy kicsit túlságosan is „egyformák” a jelöltek (kivéve persze pár country előadót), különböznek ugyan egymástól részletekben, de mégis egy picit egysíkúnak érzem az idei felhozatalt.

Ti nem? A másik dolog pedig, hogy szinte egy olyan előadót nem találni az esélyesebb jelöltek között aki rock, vagy blues zenét játszana. Mindenesetre ez több mint érdekes.

Hétfő reggel már sokkal többet fogunk tudni. Visszatérünk a friss Grammy hírekkel.

-CsL-

2010. 01. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 01. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 01. 29. 16:50
Legjobb női előadó: MARIAH CAREY. Állati igényes és jó lett az új album, díjakért kiált!!!!
Hegyi 2010. 01. 30. 11:47
Már nem azért de ez most hogy jön ide, az esélyeseket felsorolták soha nem hallhatsz sehol csak otthon Mariah Carey számokat nem hinném hogy esélyes lenne. Bár Lady Gaga az én ízlésem szerint rongy de a közvélemény szerint egész jó, tehát fogadjuk el hogy Mariah Carey nevét még csak nem is fogjuk hallani.
Vendég 2010. 01. 30. 23:09
Most az év dala kategóriában Beyoncé-tól mit jelöltek? A Single Ladies-t vagy a Halo-t? Lehetnétek kicsit következetesebbek. Amúgy szerintem totál nem ezek fognak nyerni. Mariah Carey-t meg sajnos nem jelölhették erre a Grammyre, mert az előző albuma az előző Grammy-, a mostani meg a jövő évi Grammy-évadba tartozik...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Grammy – tippek az amcsi győztesekre cikk képei
Grammy 2010 - Grammy – tippek az amcsi győztesekreGrammy 2010 - Grammy – tippek az amcsi győztesekre