Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hetvenöt híresség énekelt Haiti-ért

We Are The World - 25 For Haiti - Hetvenöt híresség énekelt Haiti-ért

Több mint 75 zenei híresség (többek között Barbara Streisand, Lil Wayne, és Celine Dion) jött össze a Hollywoodi Henson Recording Studios-ban hogy felvegyék a huszonöt évvel ezelőttit „We Are The World” új verzióját – most Haitiért.

A 25 éves eredeti...

Mint ahogy az eredeti verzió, a "We Are The World - 25 For Haiti" terve is sok ismert énekest sarkallt közös cselekvésre (Streisand-tól Celine Dion-on át a színész Jeff Bridges-ig). Ott voltak az új generáció képviselő is a hip-hop oldaláról is: Kanye West, Lil Wayne, LL Cool J, Akon, Kid Cudi, és Drake, és persze az még igazán fiatalok is, pl a Jonas Brothers, és Justin Bieber.

We Are The World - 25 For Haiti - Hetvenöt híresség énekelt Haiti-ért

A felvételről készült videó világpremierje 3D-ben aVancouver-i Téli Olimpiai Játékok megnyitó ceremóniáján lesz, február 12-én - az NBC közvetítésével.

A filmet a már több nemzetközi díjat is nyert Paul Haggis ("Crash," "Million Dollar Baby") rendezte. Természetesen minden, az eseménnyel kapcsolatos bevétel a „We Are The World” jótékonysági szervezet számlájára kerül majd.

Az eredeti dalt huszonöt évvel ezelőtt egyébként Lionel Richie és Michael Jackson írta, így a mostani felvétel munkáiban is oroszlánrészt részt vállalt Lionel Richie, de a készítők között van Joining Jones, RedOne (a Grammy győztes producer), és Ricky Minor („American Idol”) zenei rendező is. Érdekesség, hogy Michael Jackson halála miatt Janet Jackson (az énekes húga) fogja felénekelni a pop királya helyett a dal egyes részleteit.

Richie szerint:

„Ha Jackson még élne, biztos vagyok benne hogy velünk énekelne, és azt tenné amit mindig is tett: mindenkit támogatna”

Natalie Cole:

"Nagyon energikusnak éreztünk magunkat, és mindenkiben nagy volt a tettvágy..Kanye West és Jennifer Hudson között álltam. Elég nehéz pillanatok voltak amikor megláttuk milyen képeket vetítenek mögötünk Haitiról a képernyőkön. De ugyanakkor nagyon sok pozitív érzelmet is felszabadított, és sokat beszéltünk a Haitiről szóló film készítőivel is erről.”

Celine Dion:

"Minden embert megérintett a dolog itt. A zenéről beszélgettünk, és a dal kapcsán valakiről, aki a zenéért, és a zenében élte le az életét. Michael célja az volt, hogy megváltoztassa, jó irányba fordítsa az egész világot a szövegei és dalai által. Éppen ezért a zenéje, a hangja, a tehetsége miatt amikor újra felénekeltük a dalt, a Haiti miatt érzett szomorúságunkon képes volt átsugározni ez az erő. Ez egy fontos dolog, ami miatt a felvétel nagyon személyes, és egyedi lett.

-CsL-

2010. 02. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

További We Are The World - 25 For Haiti cikkek

További friss zenei hírek »

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 02. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hetvenöt híresség énekelt Haiti-ért cikk képei
We Are The World - 25 For Haiti - Hetvenöt híresség énekelt Haiti-értWe Are The World - 25 For Haiti - Hetvenöt híresség énekelt Haiti-ért