Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lopta a legnagyobb slágerét a Men At Work

Men At Work - Lopta a legnagyobb slágerét a Men At Work

Az együttest bűnösnek találták plágium vádjában, a Down Under című világsláger fő motívumait ugyanis egy 70 évvel ezelőtti gyerekdalból lopták.

Down Under

Valószínűleg nincs ember a világon, aki ne hallotta volna a fenti Men At Work dalt, a Down Undert. A zenekar még 1982-ben vette fel ezt a világslágert és azóta bizony rengeteg pénzt kerestek vele – vesztükre. A héten ugyanis az ausztrál bíróság kimondta, hogy a Men At Work plagizált: a Down Under eredetijét ugyanis még a harmincas években megírták Kookaburra Sits In An Old Gum Tree címmel, vagyis az együttes most kénytelen lesz visszamenőleg jogdíjat fizetni az eredeti tulajdonosnak.

Men At Work - Lopta a legnagyobb slágerét a Men At Work

Úgy tudni, hogy a Kookaburra Sits In An Old Gum Tree egy gyerekdal volt, amit először 1934-ben mutattak be nyilvánosan. A szerző nem más, mint egy Marion Sinclair nevű tanár, aki 22 éve elhunyt - ám a dal jogait a Larrikin Music kiadó birtokolja, tavaly nyáron ők indítottak pert plágium vádjával, és a bíróság most igazat is adott nekik.

A Men At Work tagjainak jó mélyen a zsebükbe kell nyúlni, hiszen a dal mindenkori bevételeinek 60 százalékát lesznek kénytelenek kifizetni a kiadónak.

Juhász Gergely

2010. 02. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2010. 02. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 02. 12. 18:00
Egy ici picit sem hasonlit az a gyerekfal a Men At Work számra !! Érdemes hallgatgatni mind a kettőt !!
Vendég 2010. 02. 12. 18:04
Nem hasonlít rá tényleg
vendég 2013. 04. 03. 13:08
Ha a Kookaburra Sits In An Old Gum Tree hasonlít a Down Under dalra, akkor az Ingyom Bingyom Tálibe méginkább hasonlít. Mi is pereljük be a az együttest.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lopta a legnagyobb slágerét a Men At Work cikk képei
Men At Work - Lopta a legnagyobb slágerét a Men At WorkMen At Work - Lopta a legnagyobb slágerét a Men At WorkMen At Work - Lopta a legnagyobb slágerét a Men At Work