Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A britek ismét beleerősítenek

Eurovíziós Dalfesztivál - A britek ismét beleerősítenek

Európa vezető zenei nagyhatalma, Nagy-Britannia az Eurovíziós Dalfesztiválon az utóbbi években jócskán alulteljesített. Tavalyelőtt aztán betelt a pohár, a briteknek elegük lett abból, hogy a fesztiválon évek óta a vert mezőnyben végeztek.

A verseny hazai döntőjét rendező BBC illetékesei tavaly sem sztárokban gondolkodtak, helyette a zeneszámra fektettek hangsúlyt. Sir Andrew Lloyd Webber komponálta a szerzeményt, a dalszöveg megírását pedig egy amerikai tekintélyre, a világsztárok tucatjaival dolgozott Diane Warrenre bízták. Az 1988. január 24-én született londoni Jade Ewen győzött a brit döntőben, így ő énekelte az It’s My Time című felvételt a moszkvai nagydöntőben, és az előkelő ötödik helyen végzett. Az énekesnő szeptembertől a Sugababes tagja, a menesztett Keisha Buchanan helyére szerződtették.

Nagy-Britannia idén sem bízza a véletlenre a jó eurovíziós szereplést. Ezúttal a múltban Kylie Minogue-gal is dolgozó Pete Waterman írja a szerzeményt – az előadó kiválasztása most is televíziós show-műsor keretében történik. „Az Eurovíziós Dalfesztivál kiállta az idők próbáját, évről évre nagyszerű énekeseket és nagyszerű zeneszámokat vonultat fel. Szeretnék helytállni” – mondta Waterman. „Pete tudja, milyen sláger kell Európának, ezért nagy öröm, hogy rábólintott a felkérésünkre” – nyilatkozta a BBC munkatársa.

Puha József

2010. 02. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 02. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A britek ismét beleerősítenek cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - A britek ismét beleerősítenek