Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jéghideg sláger, felmelegítve

Jedward - Jéghideg sláger, felmelegítve

Lassan két évtizede annak, hogy még a vízcsapból is Vanilla Ice felvétele, az Ice Ice Baby folyt. A szerzemény az amerikai kislemezlista csúcsát 1990 novemberében, a britét az év decemberében járta meg – az előbbin egy, az utóbbin négy hétig tanyázott.

A texasi rappernek több nagy dobása nem volt, egyslágeres előadóként vonult be a zenetörténetbe. Az Ice Ice Baby viszont a mai napig fennmaradt, és az elmúlt közel húsz év alatt ilyen-olyan változatai többször is szerepeltek a slágerlistákon. Most ismét hódít, új verzióban, részben új előadók tolmácsolásában, akik a régi Vanilla Ice-t idéző frizurával léptek színre. Az átdolgozást a zenészszakma a dalok brit listájának élére várta. A második helyre érkezett meg, a harmadik hete vezető Owl City-sláger, a Fireflies mögé.

Jedward - Jéghideg sláger, felmelegítve

Az új előadók, az ír John és Edward Grimes a felvétel hódítása idején még nem is éltek, az egypetéjű ikrek 1991. október 16-án születtek. A brit The X Factor tavalyi, hatodik sorozatában mutatkoztak be, és pillanatok alatt népes rajongótábort verbuváltak. Neki köszönhetik a versenyben megszerzett hatodik helyet, a zsűritől ugyanis szinte csak negatív kritikát kaptak… Duójuk a Jedward nevet viseli.

Az Ice Ice Baby zenei alapjául a Queen és David Bowie 1981-ben kiadott Under Pressure című slágere szolgál. A Jedward változatában az eredeti előadó, Vanilla Ice is közreműködik.

Puha József

2010. 02. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 02. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jéghideg sláger, felmelegítve cikk képei
Jedward - Jéghideg sláger, felmelegítveJedward - Jéghideg sláger, felmelegítve