Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipart

Jay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipart

A világ leggazdagabb rappere a BBC-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte hogyan lehetne újra lábra állítani a több sebből vérző zeneipart. Jay-Z elgondolkodtató dolgokat mondott.

Empire State Of Mind

A lemezkiadás ugye nemcsak itthoni, hanem világviszonylatban is komoly gondokkal küszködik, főleg az illegális internetes letöltések miatt. Jay-Z, a szakma egyik legnagyobb ásza azonban tudja, hogyan lehetne megmenteni a kiadókat: szerinte azoknak kevesebb előadóval kellene foglalkozniuk, akikre így sokkal több idejük jutna, csak így tudnák átélni a mostani, rendkívül kritikus időszakot.

Jay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipart

”Ma már korántsem adnak el annyi lemezt, mint régen, de a lemezkiadóknak ma is ugyanúgy fizetniük kell a számlákat, holott egyre kevesebb a bevételük. Szóval okosabbnak kell lenniük. Emlékszem az első évre, amikor a Def Jam kiadónál voltam és 56 zenészt indítottunk el. Ma nincs 56 jó előadó a világon, pedig a Def Jam csak egyetlen cég volt, ami a művészekkel foglalkozott. Egy vállalat ma nagyjából 80 előadót foglalkoztat, ez túl sok” - mondta a BBC-nek Jay-Z.

Juhász Gergely

2010. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2010. 02. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipart cikk képei
Jay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipartJay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipartJay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipartJay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipartJay-Z - Jay-Z tudja, hogyan lehetne megmenteni a zeneipart