Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jön az X Factor! Várják a jelentkezőket!

X Factor - Jön az X Factor! Várják a jelentkezőket!

A műsor jelenleg Európa legnagyobb és legnépszerűbb televíziós tehetségkutató show-ja. Rendkívüli nézettségre tett szert az évek során Angliában és egyre több országban. Az RTL Klub is várja a vállalkozó szellemű énekes tehetségeket a világ legnépszerűbb tehetségkutatójába.

Nálunk három kategóriában indulhatnak a jelentkezők: külön lesz egy kategória a 16 és 24 év közöttieknek, egy a 24 év felettieknek (ide tartozna például a Csillag születik nyertese, Tabáni István), egy pedig a duóknak, trióknak, csoportoknak, tehát a két vagy annál több emberrel felálló énekes produkcióknak. (fontos, hogy nem zenekarok, hanem vokális formációk jelentkezését várják). A műsorfolyam első fele nagyjából a castingokról és a felkészülés folyamatáról szól, arról, hogy egy-egy mentor a saját csoportját miként neveli, készíti fel, majd szűkíti le három főre. Az élő szakaszban - vagyis a műsornak azon részében, amely a leginkább hasonlít a többi tehetségkutatóra - tehát csak háromszor három jelölt versenyez egymással, közülük kerül ki egyetlen, a végső győztes.

Ahogy Herman Péter, a műsor kreatív producere egy interjúban elmondta:
“Ördög Nóra és Stohl András nagyon jól bevált az ilyen típusú műsorok vezetésében - pláne most a Csillag születik-ben, ahol a megújulási képességüket is bőven bizonyították. Azt gondolom, hogy az X-Faktor-nál is ők lesznek a műsorvezetők, bár váratlan dolgok ezen a téren is történhetnek.

Érdekességek

• A harmadik évad győztese, Leona Lewis már két lemezt is kiadott és ő énekelte az Avatar című film vége főcímdalát, melyet Golden Globe-díjra is jelöltek.

• A hatodik széria első néhány adásán Walsh nem vett részt, Stephen Gately a Boyzone énekesének hirtelen halála miatt (Louis Walsh az együttes menedzsere volt).

• Az ötödik évad kezdete előtt nagy port kavart, hogy hat nappal a londoni meghallgatások kezdete előtt a műsort sugárzó ITV csatorna bejelentette, hogy Sharon Osbourne távozott a zsűriből. A média azonnal találgatásokba kezdett, mely szerint Osbourne és Minogue rivalizálása váltotta ki Ozzy nejének távozást. Sharon elmondása szerint "ideje volt váltani" ám később elismerte, hogy Dannii volt az oka annak, hogy otthagyta a műsort.

• A műsor a hatodik évad második adásában az X Factor történetében először hangzott el olyan dal, amely még meg sem jelent: Simon Cowell külön engedélyt szerzett Whitney Houston-tól, hogy Danyl Johnson elénekelhesse az "I Didn't Know My Own Strength" című dalt.

• A hatodik évadban egy huszonegy éves magyar lány, Nagy Kriszta is szerencsét próbált. Shakira egyik dalával próbálkozott és általános döbbenetet váltott ki a zsűri tagjaiból, sajnos nem pozitív értelemben.

Az X Factor hatalmas népszerűségnek örvend a világ számos országában. Az énekes tehetségkutató több szériát megélt már többek között Kolumbiában, Belgiumban, Dániában, Marokkóban, Hollandiában és Spanyolországban.

A magyarországi indulással egyidőben kerül először képernyőre a műsor Lengyelországban, Németországban, Finnországban és Bulgáriában.

X-FAKTOR – JELENTKEZZ!
SMS SZÁM: +36-30-5555-571 (normál díjas szám)

Forrás és fotó: RTL KLUB

Jónap Tamás

2010. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2010. 02. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 02. 20. 19:58
Az X Factorra nem lehet jelentkezni e-milben?
Vendég 2010. 03. 09. 14:25
hogyan lehet neten jelentkezni?? elöre is köszi a segitséget! puszii
engyus 2010. 03. 10. 15:09
Ezen a címen találod az online regisztrációs lapot: http://www.rtlklub.hu/xfaktor_reg.php
Vendég 2010. 04. 01. 10:41
Ezen a címen találod az online regisztrációs lapot: http: //www.rtlklub.hu/xfaktor_reg.php

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Jön az X Factor! Várják a jelentkezőket! cikk képei
X Factor - Jön az X Factor! Várják a jelentkezőket!