Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Új lemezének első kiemelt dalára forgatott videoklipet a Tankcsapda. A klip témája hazai viszonylatban is rendhagyó, hiszen a 30-as évek szesz-csempész világát örökítette meg a debreceni forgatócsoport. Exkluzív beszámoló!

"Nem először volt alkalmunk a debreceni Pixel Film csapatával együtt dolgozni, hiszen jó néhány koncertfelvételt készítettek már nekünk de a legutóbbi albumunk első kislemez dalához, a Köszönet Doktorhoz is ők készítették a klipet. Ez tehát már a második közös zenés kisfilmünk!

Nagyon jó hangulatban telt a forgatás és látva az egyéb helyszíneken készült fotókat és felvételeket, egy igazán hangulatos képanyagra számítunk! A Mindentől távol című dalnak egyébként - a Tankcsapdától kicsit talán szokatlan hangszerelési megoldásokon túl –az is az érdekessége, hogy a dal eredeti címét és néhány sorát is megváltoztattuk.

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Ennek nagyon prózai és szomorú oka van: a dal, és annak szövege is nem sokkal a veszprémi kézilabdacsapat játékosa ellen elkövetett gyilkosság előtt nyerte el végleges formáját. Mivel a tragédia helyszínének neve (Patrióta lokál) megegyezett a dalban eredetileg szereplő „fantázia-kocsma” nevével, egyszerűen mi magunk is képtelenek voltunk elvonatkoztatni ettől a szóösszetételtől és annak negatív tartalmától. Ez még annak a tudatában is nyomasztó volt, hogy a dal szövegének egyébként semmi köze sincs a tragikus eseményhez…

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Még az a lehetőség is felmerült hogy ez a szám lemarad a készülő lemezről, de mivel mind a hárman nagyon megszerettük ezt a zenei témát, nagyon sajnáltuk volna, ha végül nem kerül rá az albumra. Ezután néhány hét gondolkozás és „szövegfaragás” következett, és így a dal részben megújult szövegével és új címével már megbarátkoztunk. Most pedig, az azóta aranylemezzé vált album egyik közös kedvencéből videoklip is készült!” - nyilatkozott a klippforgatásról Lukács Laci

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Tokay Péter rendező a klip sajátos témájáról és a dalhoz fűződő kapcsolatáról beszél:

„A szám első hallgatása után úgy éreztem, hogy marha könnyű dolgunk lesz, mivel emészthető számról van szó. Majd mikor másodjára, majd harmadjára is meghallgattam, rájöttem, hogy mégsem fenékig tejfel az élet...

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Nekem olyan érzése volt többszöri hallgatás és sorozatos agyalás alatt, mintha nem egy szám lenne, így ebből indultam ki, hogy ne egy egyhelyszínes, egy image-re épített klip szülessen ehhez a számhoz, hanem valami érdekes, esetleg rendhagyó, ami még nem volt a Tankcsapdának. A klip alapsztorija a szesztilalom alatt játszódik, ami már azért is érdekes lehet, mert nem minden második magyar klip stílusa, képi világa, kellék- és ruhahalmaza van felsorakoztatva a '30as évekhez igazodva. Nagyon jó volt dolgozni egy olyan videón, ami majdhogynem teljesen elrugaszkodik az eddig jól bevált sémáktól, és a régmúltba röpíti vissza a nézőt, a forgatáson pedig a stábot, és a zenekart, illetve a szereplőket.

Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje

Az alapsztoriról nem szeretnék sokat elmesélni, annyit viszont igen, hogy korhű autók, kellékek, ruhák lesznek a klipben, illetve sztoriszál is akad jócskán, plusz két főszereplőnk profi táncosként lettek felkeresve, mivel az alapkoncepcióba erősen beletartozik a tánc, pontosabban a tangó! A zenekari playback felvételek is rendhagyó körülmények között készültek, mivel nem csak a háromfős zenekarunkat pakoltuk korhű kellékek közé, hanem a szereplőink egy része folyamatosan látható a zenekaros jelenetekben, ami szerintem egy érdekes képi világot sugároz a zenekari felvételekhez.

Egy nap alatt forgattunk, bár nagyon hosszú nap volt. Stábom több mint 20 főből állt, nagyon sok fényt használtunk, RED kamerával forogtunk mozi-felbontásban, minőségben, és lassításokban sem szenvedtünk hiányt. Három helyszínünk volt, egyik egy budapesti bár (Cotton Klub) másik egy csepeli gyárépület, ez adott a sztori velejének otthont, plusz a zenekaros felvételeknek, illetve utcajeleneteink is vannak. Ez picit más stílusú alkotás lesz, mint az előző, szintén általunk készített Köszönet Doktor klip, de biztos sokan felfedezik majd benne a hasonlóságot, hisz ugyanaz a stáb készítette ezt a vidoklipet is. De reméljük, hogy ez a hasonlóság kimerül majd abban, hogy a zenekari jelenetekben ugyanazt a három zenészt látjuk, mint korábbi videóikban.”

A klip már vágóasztalon, a Tankcsapda pedig hamarosan tavaszi turnéjára indul.

A Tankcsapda koncertjeinek a dátumai pontosan:

04.01 GÖDÖLLŐ-TRAFÓ
04.02 NYÍREGYHÁZA-BUJTOSI SPORTCSARNOK
04.03 NAGYVÁRAD-SZAKSZERVEZETEK MŰVELŐDÉSI HÁZ
04.09 GYÖNGYÖS-GYÖNGYÖK ÁMK.
04.10 SZOLNOK-METAL LIGET
04.14 BUDAPEST-Zöld Pardon
04.16 SOLT-Vécsey Károly Mh.
04.17 KOMÁROM-Csokonai Művelődési Ház
04.23 SALGÓTARJÁN-Sportcsarnok
04.24 TISZAÚJVÁROS-Sportcentrum
04.30 DUNAKESZI-VOKE Művelődési Központ

-CsL-

2010. 03. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje cikk képei
Tankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipjeTankcsapda - Mindentől távol - Készül a Tankcsapda új klipje