Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kié az zenei Oscar?

Oscar - Kié az zenei Oscar?

Kiosztották az Oscar díjakat, ahol is a „The Hurt Locker” (Bombák földjén) tarolt leginkább, de számunkra mégis érdekesebb, hogy vajon ki nyert a zenei kategóriákban.

A Ryan Bingham, és T-Bone Burnett által jegyzett „Weary Kind” (a Crazy Heard betétdala) kapta a legjobb eredeti zene díját, és Michael Giacchino nyerte el a legjobb filmzenének járó szobrocskát az „Up” kapcsán az idei Oscar díjátadóján. A magyarul „Bombák földjén” címmel játszott, tűzszerészekről szóló film hat díjat is bezsebelt, többek között a legjobb látványért járó elismerés is az övé.

Oscar - Kié az zenei Oscar?

Egyébként ez az első olyan eset, amikor Bingham és Burnett egyszerre nyert. Burnett-et Elvis Costello-val együtt már jelölték régebben a "Cold Mountain" filmben hallható "Scarlet Tide" számáért. Bingham a mostani elismerést elsősorban a feleségének köszönte meg, kiemelve az áldozatos munkáját, és a támogatást amit nyújtott a munka során felé. Még azt a szófordulatot is megengedte a beszédében hogy „Jobban szeretem a feleségem mint a szivárványt”.

Érdekesség hogy a zeneszerző duó Golden Globe-ot is kapott már ugyanezért a számáért korábban, ebben az éveben.

A legjobb díjra jelölt dalokat szombaton tekintette meg a nagyérdemű, így szakítottak azzal a hagyománnyal hogy élőben adják elő a dalokat. 1943 óta ez az első eset, hogy tíz filmet is jelöltek a legjobb látvány kategóriában.

A zenei betétek eléggé hangsúlyosak voltak az egész gála során, Neil Patrick Harris nyitotta meg a show-t zeneileg, hogy bemutassa a házigazdákat, Steve Martin-t és Alec Baldwin-t. Ezek után James Taylor játszotta az "In My Life" című nagy sikerű dalát, a legjobb zene kategóriában jelölt számok bemutatását pedig táncos produkciókkal színesítették.

Giacchino-t, akit 2008-ban jelölték először a "Ratatouille"-ért, (és Golden Globe-ot is kapott már érte), ezt nyilatkozta az Oscar kapcsán: "Ha kreatív akarsz lenni, kezd el most, és csináld – ez nem időpocsékolás”.

A "Music by Prudence," Roger Ross Williams rendezésében pedig (amelyben az afrikai zenész Prudence Mabhena és együttese (Liyana) szerepel) elnyerte a legjobb rövid dokumentum kategóriájának a díját.

-CsL-

2010. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kié az zenei Oscar? cikk képei
Oscar - Kié az zenei Oscar?Oscar - Kié az zenei Oscar?