Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Meglepő siker Szerbiából

Gramoponedzie - Meglepő siker Szerbiából

2010 egyik legnagyobb sikerének tartják, a szerbiai Gramoponedzie, Why Don’t You’ című feldolgozását. A dal már Angliában is egyre népszerűbb.

Why Don't You'

Gramoponedzie, eredeti nevén Marko Milicevic egy ismert DJ és producer a szomszédos Szerbiából. Úgy tűnik legújabb felvétele a Why Don’t You’, meghozhatja számára a nemzetközi sikereket is.

A 30 esztendős belgrádi születésű Marko Milicevic karriere már fiatalkorában elkezdődött. 2000-ben sikerült megalapoznia zenei pályafutását, amikor az írországi Red Bull Music Academy dákjává és programuk résztvevőjévé választotta. Tanulmányait később a Belgrádi Egyetemen fejezte be.

Gramoponedzie - Meglepő siker Szerbiából

Hazájában és a környező országokban reklámokhoz és filmekhez írt zenéivel, valamint a Big Brother c. valóságshow főcímdalával vált ismertté. Később olyan nevekkel dolgozott együtt, mint, David Morales, Roger Sanchez, Bob Sinclair, Derric Carter és a Basement Jaxx.

A dal és januárban megjelenő klipje, elsőre meglepőnek tűnhet. De többszöri hallgatás után, azt kell mondjam, hogy Gramoponedzie felvétele, egy kiváló muzsika, igen ötletes zenei videóval. Műfaját tekintve, a house a funk és a klasszikus swing keveréke.

Az eredeti változat egy régi felvétel a tengerentúlról, melyet többek között olyan előadóktól hallhattunk, mint Ella Fitzgerald, Kiri Te Kanawa, Sinead O’Connor, Ashlee Simpson. Legismertebb változata 1942-ben vált közkedveltté „Why Don't You Do Right?” címen, amelyet az amerikai színésznő és jazz énekesnő, Peggy Lee adott elő. Milicevic dala is erre az 1942-es verzióra épül.

De sokaknak ismerős lehet a felvétel, az 1988-as Roger nyúl a pácban című filmből, ahol az elbűvölő Jessica Rabbit énekli el a népszerű dalt egy bárban. Az ígéretes dal a brit toplistán, rögtön egy tizenkettedik hellyel debütált.

engyus

2010. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

engyus 2010. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meglepő siker Szerbiából cikk képei
Gramoponedzie - Meglepő siker SzerbiábólGramoponedzie - Meglepő siker Szerbiából