Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat

Lord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat

Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki.

Szinte elképesztő az előadás elmúlt 12 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként)

Lord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

Lord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat

Bár a LORD OF THE DANCE nem először jár hazánkban, a májusi magyarországi turné fellépéseire a vártnál is gyorsabb ütemben fogynak a belépők. Az eredetileg meghirdetett két budapesti előadásra - május 7. /péntek) és május 8. /szombat/ este - már alig maradt jegy. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel egy harmadik budapesti időpontot is megnyitottak a szervezők, így Michael Flatley világhírű társulatának látványos táncshow-ja május 8-án délután 15 órakor is látható lesz a Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
A tánc-show hazai turnéja több vidéki várost is érint. Az ír tánc és muzsika szerelmesei Budapest mellett május 4-én Pécsen, május 5-én Veszprémben, május 6-án Győrben és május 9-én Debrecenben élhetik át minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

A produkcióban korára való tekintettel Michael Flatley maga már nem szerepel, öröksége, táncosai 2010 minden bizonnyal egyik legmeghatározóbb magyarországi produkciójával kecsegtet

-CsL-

2010. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat cikk képei
Lord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogatLord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogatLord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogatLord of the Dance - A 'Lord Of The Dance' hazánkba látogat