Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Feltörekvő brit tehetségek I.

Ellie Goulding - Feltörekvő brit tehetségek I.

Angliában manapság nagy népszerűségnek örvend Ellie Goulding. A fiatal énekesnő még pályája kezdetén van, de máris számos rajongója akad. Legújabb kislemeze Starry Eyed címen jelent meg nemrégiben.

Starry Eyed

A 23 éves Ellie szinte berobbant a zenei életbe. Tanulmányait hátrahagyva kezdte el zenei pályafutását a tavalyi év folyamán. Máris két kislemeznél, és egy albumnál tart.

Elena Jane Goulding 1986 december 30-án született az angliai Lyonshallban. Középiskolás korában, 15 évesen tanult meg gitározni, és ekkor írta meg első dalait is. Az egyetemen dráma tagozaton kezdte el tanulmányait, de közben figyelme egyre inkább a zenére összpontosult. Két esztendő után, ott is hagyta iskoláját, és Londonba költözött. 2009-ben pedig beindította zenei karrierét, és leszerződött a Polydor Records-hoz.

Ellie Goulding - Feltörekvő brit tehetségek I.

Első kislemeze Under The Sheets címen jelent meg, ami nem hozott igazán átütő sikert. Ugyanis a tavaly novemberben kiadott dal, csupán az 59. helyig jutott a brit toplistán. Ezután következett a jóval sikeresebb második kislemez, a Starry Eyed, ami február végén debütált. (Klipje egyébként már korábban elkészült.) Az új felvétel szépen nyitott a slágerlistán, ugyanis rögtön egy negyedik helyet sikerült elérnie a múlt héten. Első, Lights címet viselő stúdió albuma, március 1-től vásárolható meg.

Kíváncsian várom, Ellie Goulding mennyire lesz maradandó csillaga a brit, valamint az európai popzenének. Véleményem szerint legújabb dala sem lett akkora siker, mint amire számítottak.

Az viszont tény, hogy az idei Brit Awards díjkiosztóján sikerült begyűjtenie a Kritikusok Díját. Valamint ezen kívül elnyert egy másik díjat, a BBC nevével fémjelzett, 2010 Hangja elismerést is.

engyus

2010. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

engyus 2010. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Feltörekvő brit tehetségek I. cikk képei
Ellie Goulding - Feltörekvő brit tehetségek I.Ellie Goulding - Feltörekvő brit tehetségek I.