Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ingyenes koncert a szerencséseknek

Rage Against The Machine - Ingyenes koncert a szerencséseknek

Ki ne emlékezne a karácsony előtti nagy brit zenei párharcra? Jon és Tracy Morter az egyik közösségi honlapon kampányt indított azért, hogy megtörjön a The X Factor uralma.

Azt akarták, hogy ne a tehetségkutató tévéműsor aktuális győztese, Joe McElderry vezesse a hazai kislemezlistát az ünnepek alatt Miley Cyrus előadásában a Hannah Montana: The Movie című mozifilm betétdalaként ismertté vált The Climb átdolgozásával, hanem a Rage Against the Machine 1992-es felvétele, a Killing in the Name álljon a csúcson.

Eleinte senki sem hitt a kezdeményezés sikerében. Aztán mégis összejött, a kaliforniai rockegyüttes dala állt a rangsor élén karácsonykor! „Büszkeség tölt el, amiért Morterék a mi felvételünket választották arra, hogy megmutassák, a lehetetlen lehetséges, legyőzhető a The X Factor steril popmonopóliuma” – mondta Zack de la Rocha, a Rage Against the Machine énekese a győzelem után, és megígérte, hogy zenekara cserébe idén ingyenes koncertet ad Londonban.

Rage Against The Machine - Ingyenes koncert a szerencséseknek

A The Rage Factor címre keresztelt fellépésre június 6-án kerül sor a Finsbury Parkban. A belépőjegyért az interneten kellett regisztrálni. Több mint 120 ezren jelentkeztek, és sorsolással harmaduk vehet részt a rendezvényen. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a jegyekre felkerül a nyertes fotója, tehát senki se próbálja meg pénzért továbbadni.

Az 1991 és 2000 között működött, 2007-ben újjáalakult együttesnek további koncertjei is lesznek Európában, de azok természetesen már fizetősek.

Puha József

2010. 03. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ingyenes koncert a szerencséseknek cikk képei
Rage Against The Machine - Ingyenes koncert a szerencséseknekRage Against The Machine - Ingyenes koncert a szerencséseknek